CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

ALDE vrea sa ”zguduie” piata imobiliara inaintea marelui cutremur

2 comentarii / 2311 vizualizări / 15 septembrie 2016

Deputatul ALDE Vasile Drăguşanu anunță, într-o declarație politică, inițierea unui proiect de lege care să facă ordine pe piața imobiliară, în condițiile în care se așteaptă în orice moment un mare cutremur, iar România e mai puțin pregătită ca oricînd să-l întîmpine.

”Foarte multe autorizaţii de construcţie sunt eliberate fără a respecta decât formal exigenţele legale. Se construieşte foarte mult şi fără autorizaţie, fără respectarea autorizaţiei de construire, fără efectuarea studiilor necesare asupra terenului de fundare, precum şi fără dotarea clădirilor înalte cu senzori pentru detecţie seismică.

Goana după materiale ieftine, dorinţa de obţinere a unui profit cât mai mare, lipsa de scrupule şi moralitate, neglijarea aspectelor aleatorii în detrimentul siguranţei şi lipsa de supraveghere a autorităţilor pe parcursul lucrărilor sunt realităţi ale pieţei imobiliare(…)

În România domneşte haosul imobiliar. Blocurile vechi sunt nesigure, dar nici cele noi nu dovedesc că ar fi mai rezistente în faţa unui seism important. În caz de cutremur, vom acţiona haotic, vom da vina unii pe alţii şi vom aştepta ca, prin trecerea timpului, să se uite că statul nu a luat toate măsurile pentru evitarea pierderilor de vieţi omeneşti. Voi depune un proiect legislativ cu intenţia de a mai diminua situaţiile aberante din sectorul construcţiilor imobiliare” afirmă deputatul. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Dl. deputat are dreptate, numai ca o noua lege risca sa amplifice birocratia imensa care exista deja.

  2. profanatorii de morminte se pregătesc înainte de tăișurile coasei morții sunt ciocli ai marilor catastrofe pe care le tot prezic. polițele forțate sunt testamente pe care le fac societățile de asigurari viclean cosmetizate. de-o fi să fie, societățile respective devin moștenitoare și mai puțin – spre deloc- despăgubitoare . Doamne ferește de legile lor !!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998