CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ambasadorul Palestinei – inca neexpulzat la 4 zile dupa amenintari?

1 comentariu / 3699 vizualizări / 24 aprilie 2018

La patru zile după stupefianta amenințare cu represalii – cel mai probabil în stil terorist – la adresa cetățenilor români, ambasadorul Palestinei la București nu doar că nu e expulzat, cum ar fi fost firesc, dar nici măcar explicații oficiale nu i s-au cerut.

Reamintim că, într-un comunicat transmis vineri presei, Ambasada Statului Palestina la Bucureşti anunța că priveşte cu îngrijorare decizia Guvernului român de a adopta memorandumul cu privire la începerea procedurilor de relocare a Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

”Considerăm că intenţia Guvernului României de a muta Ambasada României la Ierusalim reprezintă o acţiune care încalcă dreptul internaţional, deciziile Consiliului Europei şi contravine poziţiei statului român cu privire la rezolvarea conflictului israelo-palestinian”, a declarat ambasadorul Statului Palestina la Bucureşti, Fuad Kokaly, citat în comunicat.

„Aşa cum se arată şi în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale la Bucureşti, o astfel de decizie ar putea pune în pericol siguranţa naţională a cetăţenilor români şi încalcă rezoluţiile Consiliului de Securitate şi ale Adunării Generale a ONU prin care se solicită statelor membre abţinerea în ce priveşte stabilirea de misiuni diplomatice în Ierusalim”, precizează ambasada.

Mai mult, arată Ambasada Statului Palestina, „acţiunea Guvernului României pune în pericol interesul statului român, precum şi al cetăţenilor săi în lumea arabă şi musulmană”.

Faptul că invocă un comunicat al președinției române nu ajută prea mult la mascarea adevăratului mesaj al acestui comunicat, acela de amenințare odioasă că cetățenii români ar putea suferi represalii atît pe teritoriul țării noastre, cît și în statele musulmane.

Foarte interesant de observat, comunicatul respectiv nu e de găsit pe siteul oficial al ambasadei Palestinei la București, ceea ce ar putea crea confuzie în legătură cu natura sa: e o poziție oficială, sau una personală a ambasadorului Fuad Kokaly?

Scriitorul Radu F.Alexandru, fost politician și o voce reprezentativă a societății civile de la noi, puncta ieri, pe bună dreptate:

”Cred ca suntem in fata unei amenintari de o gravitate maxima, fara precedent si ca o reactie imediata a institutiilor statului: Presedintie, Guvern, servicii ar fi fost obligatorie. Nu s-a produs. Niciun cuvant. Niciun gest. Nici din partea autoritatilor si nici din partea mass-media.
Daca cineva isi permite sa creada ca politica externa a Romaniei poate fi dirijata sub spectrul unor atentate si a unor acte de terorism si replica autoritatilor romane nu este imediata si de o fermitate care sa nu tradeze nicio slabiciune, atunci trebuie sa constientizam cu totii si impacati (?!) sa ne asumam faptul ca, la cat suntem de slabi si de neputinciosi, nimeni nu ne va putea apara vreodata”.

De ieri pînă azi a mai trecut o zi, dar autoritățile de la București tac mîlc în fața sfidării palestiniene. Ori se dau cu bicicleta prin oraș. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Acest articol trebuia scris in limba ebraica sau eventual in idish

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998