CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

”Antiteroristul” de azi: Cum a vrut Basescu sa le dea turcilor bomba atomica

2 comentarii / 2867 vizualizări / 6 iulie 2015

Valul de caniculă de la noi pare că a făcut victime încă înainte să sosească, dovadă recentele declarații delirante ale lui Traian Băsescu pe tema construcției unei moschei la București, care, în viziunea sa, ar deveni cuib al terorismului. Deh, așa e cînd ai memorie scurtă și uiți că ieri erai gata să le pui ”teroriștilor” musulmani în brațe ditai reactorul nuclear.

„Avem un premier care sta pitit pe la Istanbul. schiop, dar a luat decizia cu moscheea, ceea ce ne face sa ne gandim ca a fost operat la cap, nu la picior. E o poveste, daca n-ar fi tragica, ar fi comica (…) Astfel de decizii sunt nesabuite, daca nu chiar antinationale. Avem o minoritate de 60-70.000 de musulmani, avem moschei la Constanta, dar sa faci cea mai mare moschee din Europa si sa aduci 600.000 de studenti mulsulmani.(…) Nu exista risc mai mare decat sa aduci studenti musulmani in tara”, a spus fostul presedinte, la o intrunire a PMP, care s-a desfasurat la Pitesti, conform Mediafax.
Fostul presedinte considera ca aceasta decizie trebuie discutat in CSAT si ca proiectul trebuie respins.

În urmă cu doar cîțiva ani, cînd era președinte, Băsescu avea alte principii. Pe vremea aceea, el se dădea de ceasul morții pe lîngă Recep Erdogan să impulsioneze colaborarea dintre afaceriștii români și cei turci. Într-un discurs rostit la Forumul economic Turcia – România, de la Istanbul, în decembrie 2011, Băsescu invita turcii să investească în domenii strategice: ”şi aici nu este vorba numai de proiectul Nabucco sau de deja celebrul cablu submarin de la Constanţa până la Istanbul. Este nevoie şi avem potenţial uriaş să cooperăm în energia hidro, în energia eoliană, în energia solară, în producţia de energie pe cărbune sau în producţia de energie pe gaz. Asta cu atât mai mult cu cât România scoate la privatizare producători de energie pe cărbune, fie că mă refer la Termocentrala de la Rovinari, sau la Craiova, sau la alte obiective energetice. Nu în ultimul rând, România privatizează pachete minoritare din Compania Naţională de Gaze, din Compania Naţională de Transport Energie Electrică – iată alte oportunităţi de investiţii” afirma Băsescu.

Cireașa pe tort era invitația adresată turcilor de a deveni acționari la centrala nucleară de la Cernavodă: ”trebuie să vă spun că speranţa noastră este ca în 2012 să începem reconstrucţia reactoarelor 3 şi 4 de la centrala nucleară de la Cernavodă, şi având în vedere interesele energetice ale celor două ţări nu văd de ce mediul de afaceri din Turcia nu ar fi interesat de investiţii, să investească într-unul din cele două reactoare, fie că vorbim de 10%, de 30% sau de 50%”.

În 2011, președintele țării nu erau îngrijorat că turcii ar putea pune mîna pe o virtuală bombă atomică, a cărei explozie ar destabiliza Balcanii, ori pe companii de interes strategic național; în 2015, în schimb, el e speriat de ”teroriștii” studenți care ar putea veni să studieze Coranul la București și cere intervenția CSAT-ului.

Bătrînețe? Caniculă? Amîndouă? (B.T.Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Cati dintre noi discutam despre subiectul „cum ne-am cacat astazi”? Se vorbeste, se scrie si se pierde prea mult timp in legatura cu „subiectul Traian Basescu”.

  2. are dreptate basau. n-ai nevoie de nucleara. faci rost de un ak si te joci cs la metrou sau prin vreun mall.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998