CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Anunt-bomba al lui Viktor Orban: Ungaria se lanseaza in cursa inarmarii

0 comentarii / 3627 vizualizări / 16 mai 2018

Apărarea Ungariei nu este nici sarcina NATO, nici sarcina UE, ci a noastră, a spus prim-ministrul ungar Viktor Orbán, azi, în holul central al clădirii Parlamentului Ungariei, la ceremonia de predare-primire a funcţiei Şefului Statului Major.

Potrivit premierului, citat de agenția hirado.hu, ”O Ungarie puternică nu poate exista fără o armată puternică, iar o naţiune care nu-şi poate apăra ţara, nici nu o merită”. Viktor Orbán a subliniat că după succesul politicii constituţionale, naţionale, economice şi familiale a celor două mandate trecute, acum o sarcină de o importanţă deosebită reprezintă consolidarea securităţii naţionale.

”O Ungarie puternică nu poate exista fără o armată puternică, iar o naţiune care nu-şi poate apăra ţara, nici nu o merită”

În privinţa importanţei securităţii atât de valoroasă în aceste vremuri, acesta a reamintit că, în anii 1990, Ungaria a putut urmări îndeaproape cum conflicte şi războaie pot izbucni în vecinătate. Iar acum, milioane de imigranţi aşteaptă să pornească la drum, a spus acesta. În următorii ani şi guvernul ungar va mări bugetul apărării naţionale maghiare de peste două ori, a declarat Orbán.

Premierul ungar a cerut de la noul Şef al Statului Major, Ferenc Korom – care îl înlocuieşte în funcţie pe generalul Tibor Benkő, viitorul ministru al apărării – o armată modernă, puternică, dedicată ţării sale, care să fie reorganizată în acord cu provocările actuale şi care să poată concura cu forţele armate ale oricărei alte naţiuni. I-a solicitat totodată ca armata să devină atractivă pentru tineri, întrucât tinerii sunt primii care trebuie atraşi spre cauza apărării naţionale pentru ca armata maghiară să fie puternică.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998