CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Apocalipsa clasei politice: SUA se va concentra pe eliminarea corupţiei în Est

5 comentarii / 2626 vizualizări / 11 aprilie 2014

SUA îşi va intensifica, anul viitor, activitatea în Balcani, Europa Centrală şi de Est pentru a ajuta ţările din această regiune să promoveze o guvernare curată, o presă independentă şi să elimine corupţia, a declarat, ieri, asistentul secretarului de Stat, Victoria Nuland, la o audiere în Congres.

Aceasta s-a referit la provocările de securitate declanşate de anexarea Crimeii de către Rusia, dar a subliniat că actuala criză din Ucraina a scos la iveală corupţia care „a atins toate aspectele vieţii politice, economice şi sociale”. Această tendinţă se remarcă însă şi în alte părţi ale Europei, a mai spus asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice. „Vedem o tendinţă îngrijorătoare în prea multe părţi ale Europei Centrale şi de Est unde aspiraţiile cetăţenilor sunt călcate în picioare de interesele oligarhilor corupţi”, care „îşi folosesc banii şi influenţa pentru a înăbuşi opoziţia politică, pentru a cumpăra politicieni şi grupuri media, pentru a slăbi independenţa judiciară şi drepturilor organizaţiilor non-guvernamentale”, a declarat Nuland, conform Mediafax, în cadrul unei audieri la Comisia pentru Afaceri Externe a Senatului SUA.

„În anul care urmează, veţi vedea că ne vom concentra pe intensificarea activităţii noastre în Balcani, Europa Centrală şi de Est, în strânsă colaborare cu UE, pentru a ajuta aceste ţări să promoveze o guvernare curată şi responsabilă, o societate civilă activă şi liberă, o presă independentă şi pentru a ajuta guvernele şi cetăţenii în eforturile lor de a expune şi elimina corupţia oriunde s-ar ascunde”, a mai spus asistentul secretarului de Stat.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

5 Comentarii

  1. ati belit carasul, pesedeilor! sua o sa va f*ta baronii de o sa va sara capacele!

  2. @perseverant, sincere condoleante; tie si tuturor ticalosilor din psd.

  3. Guvernare curata inseamna contracte date firmelor americane (Bechtel) ? Presa independenta inseamna sugrumarea criticilor si inaltarea pupinkuristilor ? Eliminarea coruptiei inseamna dosare adversarilor policitici si musamalizarea celor apartinand iubitorilor de licurucu american (Flota, Nana, Mihaileanu, Subminarea economiei nationale, Rapirea din Irak) ?

    Multumim Uncle Sam, dar nu servim.

  4. @Kăcărau Prezident ! , veti servi cu POLONICUL si va veti turna, la Parchete, unul pe altul. Iar, mataluta, nu vei mai primi bani pentru postari pro-uslase, ca n-or sa mai aiba de unde sa te plateasca.
    P.S. Contractul cu Bechtel a fost incheiat cumva pe timpul puscariasului Nastase?

  5. Bei OO.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998