CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

”Asasinarea lui Dragnea” rascoleste presa din SUA

2 comentarii / 4243 vizualizări / 31 august 2018

Dacă în România s-a ales cu o nesfîrșită serie de hohote de rîs și de ironii după celebra poveste cu asasinarea, Liviu Dragnea se poate considera răzbunat. Aceeași poveste l-a făcut celebru peste Ocean, unde așa zisa tentativă de asasinare de către magnatul George Soros a fost preluată de sute de organe de presă și chiar tratată serios, ici-colo. S-a mers pînă acolo încît un ONG republican a organizat pe site un sondaj menit să scoată la iveală cîți americani îl cred în stare pe Soros de crime politice. Iar rezultatul e șocant.

Scriam după interviul dat de Dragnea la Antena 3, pe 21 august, că ”O fi hilar anunțul lui Dragnea cu tentativa de asasinat, dar el are marele atu că fixează clar poziția PSD față de magnatul evreu, dușman de moarte și al liderului de la Casa Albă”.

Pentru ca povestea ”asasinării” sale să ajungă atît de răspîndită în America trebuia un ingredient spectaculos, și acela nu avea cum să fie Liviu Dragnea, un cvasi-anonim peste ocean.
Ingredientul era George Soros, probabil cea mai comentată persoană a momentului în SUA, după Donald Trump.
Nu faptul că un lider dintr-o țară greu de identificat pe hartă de către americani se vaită că era să fie lichidat era de reținut, ci acela că George Soros a ajuns să fie ”creditat” și cu asasinate politice, fiind al doilea caz, după acuzația lui Viktor Orban de acum cîteva luni, cînd i se pune în cîrcă așa ceva.
Spre exemplu, siteul conservator american Conservative Institute, parte a rețelei The Strong Society, relatează pe larg story-ul așa-zisei tenative de asasinat, punctînd, în final, ”Cu reputația lui Soros de a interfera în politica din întreaga lume, nu este deloc surprinzător faptul că unii lideri mondiali vor scoaterea lui din peisaj – și acești lideri ar fi dispuși să facă sau să spună orice ar fi nevoie pentru a obține acest lucru”.

O observație lucidă, care explică scurt și la obiect, de fapt, adevăratul motiv al lansării la apă a poveștii cu cei patru ”asasini”: intenția lui Dragnea de a se înscrie în corul amintiților politicieni care îl vor pe Soros tras pe linie moartă. Inutil să spunem că liderul acestui grup e Trump însuși.
Pe deasupra Conservative Institute postează pe site și un sondaj cu întrebarea ”Îl suspectați pe George Soros că ar fi în stare de asasinate politice pentru a influența soarta unei țări?”.

Pînă la această oră, 97,8% dintre votanți au răspuns ”Da”. Comentariile sunt de prisos

2

8 3 4 5 6

x

88

 

Un element extrem de interesant e acela că povestea asasinării, cel mai adesea în forma livrată de Associated Press și Reuters, a fost preluată nu doar de marile mass-media americane, ci chiar de siteuri mărunte, de pe întreg cuprinsul celor cîteva zeci de state, ceea ce spune multe despre popularitatea fabuloasă a lui George Soros.

Pe listă se află ABC News, New York Times, Chicago Tribune, Forbes, Bloomberg, Washington Post, The Hour, Star Tribune, The Courier, World’s Politic Review, San Francisco Chronicle, The Wichita Eagle, Sun Herald, The State, Star Telegram, Hyckory Record, Chron, Columbia Missourian, Michigans Thumb, Fox13 Memphis, WSB TV, Chieftain, Ledger Enquirer, Patriot News, BG Daily News, Times Union, Seattle Times, WSOC TV, Action News Jax, Register Citizen, Valley Morning Star, The Courier Express, Digital Journal, News Max, Charlotte Observer, Centre Daily, News Observer, City Herald și lista poate continua mult și bine cu nume mai mult sau mai puțin sonore din media americană.

Ceea ce înseamnă că Liviu Dragnea a obținut, cu o relatare de doar cîteva minute la Antena 3, un efect de imagine la nivel internațional pentru care ar fi trebuit să cheltuiască, poate, zeci de milioane de dolari. Consilierii israelieni, dacă e mîna lor la mijloc, își merită plata cu vîrf și îndesat. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. trump nu a pronuntat niciodata cuvantul soros. insa republicanii, pe care i-a preluat langa el, da, l-au acuzat pe soros de toate relele. mai ales cand obama era la putere, sustinatorii republicanilor john mccain si mitt romney o tot dadeau cu soros. de asta soros a fost diabolizat in america de republicani.
    de ce uraste dreapta americana pe soros? pentru ca finanteaza partidul democrat american si organizatiile civice de stanga din america. pacat ca stanga si nu dreapta romaneasca a preluat marota cu soros , ca in toate celelalte state est-europene(cu exceptia slovaciei) , …

    • Dreapta românească e reprezentată tocmai de bolșevicii securiști, iar Soros e un PF care acoperă o întreagă ramură CIA. Parcă altfel ar fi sunat CIA a prăbușit lira. Ghidușul trader Soros a prăbușit lira. Sigur că da, Soroș, între burgerul de la micul dejun și ceafa de porc de la prânz, a atacat lira cu toate resursele de pe card.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998