CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Avertisment al Deutsche Welle: Fanii lui Kovesi forteaza politizarea CCR

0 comentarii / 3441 vizualizări / 25 ianuarie 2018

Curtea Constituțională se confruntă cu critici acerbe din partea susținătorilor sistemului de forță din România, după ce judecătorii au respins sesizarea PNL împotriva înființării unei secții speciale pentru magistrați în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte, deschizând drumul modificării legislative. Deutsche Welle avertizează, cu acest prilej, că asistăm la o tentativă de politizare a CCR și a acreditării ideii că Laura Kovesi ar fi singurul procuror onest din România.

”Să descriem pe scurt situația. Astăzi, magistrații (fie ei judecători sau procurori) sunt anchetați numai de DNA. Acolo există un birou specializat care se ocupă de acest domeniu. De ce DNA? La această întrebare nu avem un răspuns precis. Cert este că acestei structuri speciale i s-au oferit prerogative foarte puternice, căci toți înalții demnitari aleși ai statului, consilierii prezidențiali, funcționarii publici, ofițerii de poliție și așa mai departe, incluzând de fapt întregul aparat de stat, sunt anchetați de DNA. Dar așa cum spuneam, din această listă fac parte și judecătorii și procurorii. Toate puterile statului sunt cuprinse. DNA își poate declina competența, așa cum s-a mai întâmplat, dar are prioritate” scrie D.W.

”Un lucru e cert: autorii legii noi exact acest lucru au dorit – să scoată ”biroul specializat” de care vorbea Procurorul general de sub autoritatea DNA. De ce? Pentru că, în opinia lor, DNA ar abuza de puterile sale pentru a-i șantaja pe judecătorii vulnerabili, impunându-le anumite soluții în dosare(…)
Privind lucrurile de pe versantul celălalt, DNA ar fi singura soluție, dar numai în virtutea încrederii subiective(…)
Ca să simplificăm, Curtea nu ar fi putut admite sesizarea decât cu condiția să încorporeze în textura deciziei sale afirmația că Laura Codruța Kovesi ar fi singurul procuror fiabil din România. Și cu adevărat grav este faptul că, sub masca preocupării etice, i se pretinde Curții să accepte afilieri politice care nu au nimic de a face cu planul constituțional” mai scriu analiștii siteului german.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998