CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Avertismentul lui Dîncu: Mos Craciun a pierdut majoritatea in Romania

1 comentariu / 3112 vizualizări / 29 decembrie 2016

În doar cinci ani, numărul românilor care cred în Moș Crăciun a scăzut simțitor, conform unor cercetări sociologice de ultimă oră prezentate de institutul vicepremierului Vasile Dîncu, IRES.

Astfel, în anul 2011, un sondaj realizat la nivel național de Liberty Center releva că mai mult de jumătate dintre români – 55,78% – cred în Moș Crăciun.
Un studiu realizat în ultima perioadă de către IRES și difuzat zilele trecute pe siteul lui Vasile Dîncu, arată, însă, că numărul acestora a scăzut, în premieră, sub 50%, mai precis doar 49% dintre români răspunzînd afirmativ la întrebarea dacă mai cred în moșul cu daruri.
Interesant e faptul că, potrivit sondajului, 24% dintre români știu că responsabilă pentru imaginea alb-roșie a Moșului e firma Coca-Cola, în timp ce 1% (adevărații patrioți, sublinierea unui dinamovist) au atribuit acest merit formației Dinamo București. De asemenea, 44% dintre români au recunoscut că au scris la viața lor cel puțin o scrisoare Moșului, sănătatea fiind cadoul cel mai solicitat (56%). (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. asta nu e bine cu capul. ce sondajele vietii face el? adica romanii-s cretini? daca se referea la romanii intre 1 si 14 ani intelegeam, dar sa se refere la toti romanii? si omul asta e rectorul academiei de informatii, fost viceprimminstru si potential prim ministru? doamne fereste! s-o fi stricat la cap de la baute si behaiala cu ghita si kovesi….

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998