CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bomba detonată de Gelu Diaconu

0 comentarii / 9321 vizualizări / 7 decembrie 2016

Fostul șef ANAF a făcut practic un important denunț la DNA. Prin declarația sa legată de ambasadorul Olandei la București. Care, cu subiect și predicat, a exercitat presiuni și a făcut trafic de influență în favoarea unei societăți comerciale. Numai bun de anchetat acest ambasador. Dacă nu ar avea imunitate. Imunitatea îi permite însă să le dea lecții românilor. Și, dacă se poate, să îi jumulească. Este însă pentru prima dată când, pentru autoritățile de la București, există o bază legală care să permită luarea unei atitudini ferme. În sensul că România ar trebui să redevină un stat al românilor.
Este, din cele relatate de Gelu Diaconu – înlocuit în mare viteză de la șefia ANAF de către Guvernul Cioloș, cu sprijinul DNA -, un caz clasic, bine documentat și construit în etape de înaltă corupție. Pregătită minuțios nu de un ambasador oarecare, ci chiar de reprezentantul statului care se erijează în îndrumător, în numele UE, al Bucureștiului, pe calea întăririi democrației și statului de drept. Este chiar statul care ne dă sistematic peste degete, fără a fi în stare să invoce niciun motiv, la capitolul Schengen. Statul care stă la pândă pentru a înhața Portul Constanța. Și, totodată, statul care tocmai ne vinde transportoare blindate de câteva ori mai scumpe decât cele – identice calitativ – pe care le-am putea fabrica în țară. O gaură de miliarde. Convenită cu Dacian Cioloș. Prin încălcarea legilor.
Prin urmare, cel mai înalt reprezentant al Olandei pe pământ românesc și unul dintre principalii diriginți ai României din UE îi trimite adrese scrise șefului ANAF, cu antetul Ambasadei, dar și al unei societăți comerciale olandeze, solicitându-i mai întâi o întâlnire și apoi o reprogramare anticipată a ei. La întâlnire, se prezintă cu omul de afaceri. În prima parte, îi trage un perdaf șefului ANAF în numele statului olandez, legat de modul prea lent în care colectează veniturile și de întârzierile în restituirea TVA. Apoi, solicită nici mai mult, nici mai puțin decât o restituire TVA acordată, peste rând, firmei olandeze.
Pentru acest tip de trafic de influență au fost întocmite, în România, mii de dosare penale. Sute de reprezentanți ai autorității, de oameni de afaceri și de politicieni au fost aruncați după gratii. Infracțiunea săvârșită de înalta autoritate a statului olandez este la indigou cu toate cele sancționate fără milă de justiția română. Iar în celelalte cazuri nici măcar nu au existat probe la fel de clare, furnizate de o înaltă autoritate a statului român. Ce va face DNA? Cum va gestiona această provocare?
Se știe de mult, și persistă informații detaliate în toate mediile informate din România, că există ambasadori ai statelor partenere din UE și NATO care șantajează administrația publică centrală pentru a obține avantaje consistente în favoarea firmelor din țările respective, evident, în detrimentul societăților comerciale românești, dar și pe seama bugetului statului. Ori a avuției naționale. Pentru a stopa acest fenomen extrem de periculos, nu numai de umilire a autorităților române, ci și de spoliere a statului, trebuie început de undeva.
Ce ar fi ca dreptatea să înceapă chiar cu ambasadorul Olandei la București. Ce ar fi ca, în fine, statul nostru de drept să dea un semnal că este un stat suveran. Și că aplică legile fără discriminare. Ce ar fi, cu acest prilej, să cerceteze procurorii DNA și contractul, extrem de păgubos, inițiat de Dacian Cioloș pentru achiziționarea mijloacelor mecanizate destinate Armatei Române? (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998