CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bomba: Dezvaluirile lui Becali in cazul Nastase, confirmate dintr-o sursa de calibru

2 comentarii / 5658 vizualizări / 8 mai 2017

Acum cîteva zile, afaceristul Gigi Becali a bulversat opinia publică susținînd că a aflat de la verișoara sa, judecătoare în completul care l-a condamnat pe Adrian Năstase în dosarul Trofeul calității, că verdictul a fost schimbat cu o zi înaintea pronunțării. Becali e departe de a fi o sursă credibilă, numai că, surpriză mare, aceeași informație a venit în plenul parlamentului la scurtă vreme după condamnare, dintr-o sursă de maximă greutate, ale cărui dezvăluiri din ultimii ani se confirmă pe bandă rulantă.

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat în vara anului 2012, reamintim, la doi ani de închisoare cu executare, în dosarul Trofeul calității, de către judecătoarele Livia Stanciu (preşedinta Curţii Supreme), Florentina Dragomir, Maricela Cobzariu, Sofica Dumitraşcu şi Ioana Alina Ilie. Judecătoarea Sofica Dumitraşcu este verișoara lui Gigi Becali și cea care i-ar fi dezvăluit că verdictul inițial fusese stabilit să fie condamnare cu suspendare, numai că cineva din exterior a făcut presiuni și, în ultima zi dinaintea pronunțării, acesta a fost schimbat în condamnare cu executare.

„A venit cineva din exterior… Nu a depins numai de Livia Stanciu. Ei au stabilit dinanite… stai domne să vedem ce verdict dau. Ei aveau scrisă deja, numai să nu se certe. Când s-a ajuns în camera de deliberare nu s-a mai recunoscut. Au schimbat verdictul care era deja scris. Era condamnare cu suspendare. A fost schimbat verdictul care fusese dat deja cu o zi înainte. Verișoara mea a spus: Băi Gigi, mi-a venit ameţeala şi nu mai vedeam. Am crezut că visez” a spus Becali, la B1TV.

Dezvăluirea lui Becali a făcut valuri mari, cum spuneam, numai că altcineva o făcuse încă de acum patru ani.

Mai precis, în 4 martie 2013, la jumătate de an de la condamnare, senatorul PSD Valer Marian a făcut o interpelare către ministerul Justiției prin care îi solicita să ceară, la rîndul său, CSM să facă o anchetă în legătură cu un eveniment neortodox petrecut în anul precedent și despre care primise informații recent.

Mai exact, senatorul cerea CSM prin intermediul ministerului Justiției, că ancheteze dacă e adevărat că Livia Stanciu, ”cu trei zile înainte de condamnarea definitiva și încarcerarea ex-premierului Adrian Nastase în așa-zisul dosar ”Trofeul Calității” a facut o plimbare, cu un autoturism aparținînd SPP, de la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde a avut o întîlnire de circa doua ore cu președintele Traian Basescu, și dacă, cu această ocazie, l-a avut șofer pe generalul Alexandru Burian, primul adjunct al directorului SPP, îmbrăcat civil, cu ochelari de soare și cu o șapcă leninistă pe cap, ”moștenire” a perioadei cînd era mai-marele UTC la Academia Militară”, după cum se arăta în interpelare.

Untitled

Ministrul de atunci al Justiției, Mona Pivniceru, i-a răspuns oficial, pe 26 martie 2013, senatorului că a făcut sesizarea respectivă către Inspecția Judiciară a CSM, cu numărul 222.999/2013. ”La momentul cînd ne vor fi transmise informațiile solicitate vi le vom înainta deîndată” se încheia răspunsul ministerului.

E de la sine înțeles că respectivele informații nu au parvenit senatorului și, foarte probabil, nici ministerului, pînă în ziua de azi. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. Ce naiba oameni buni …aveti dubii in ceea ce priveste fraudarea alegerilor prezidentiale !? Doar suntem o simpla colonie, ce-i drept a vestului ” democratic” ! Teoria lui Lenin este accptata si practicata mai abitir acum in „democratiile occidentale” : conteza CINE NUMARA voturile si NU cine voteaza … Numai cand vezi in foto cele doua infame persoane iti vine sa o iei la fuga de atata greata !

  2. Numai povesti. Dupa razboi multi viteji se-arata. Cat a fost marinarul la butoane toti ii pupau poala.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998