CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bomba: Kovesi transmite ca anchetarea lui Coldea de catre SRI a fost praf in ochi

3 comentarii / 4089 vizualizări / 22 ianuarie 2017

Generalul Florian Coldea, nr.2 în SRI, a fost anchetat zilele trecute de către o comisie a insituției pentru a se verifica dacă a încălcat legea ori normele interne ale serviciului. Dacă răspunsul ar fi fost pozitiv, SRI ar fi urmat să sesizeze parchetul, iar generalul ar fi fost anchetat penal. Numai că această variantă e absolut inimaginabilă, iar acest tip de anchete nu își au rostul, pentru că, din capul locului, ele sunt moarte și îngropate. Nu o spunem noi, ci însăși șefa DNA, Laura Kovesi. Nu direct, dar o spune.

În seria ucigătoare de opt interviuri date presei în ultimele 3-4 zile de către șefa DNA, se numără unul acordat news.ro în care se discută problema modificării legilor justiției de către PSD.

Concret, una dintre aceste modificări este condiţionarea abuzului în serviciu de plângerea prealabilă a instituţiei prejudiciate, care trebuie să facă această plângere.
O aberație, în opinia șefei DNA, care se pronună categoric împotriva ei.

Iată ce spune Laura Codruţa Kovesi despre inițiativă:

”O modificare care practic ar duce la imposibilitatea investigării faptei de abuz în serviciu. Vă puteţi imagina că un preşedinte de CJ sau un primar care împarte contractele după bunul plac şi care face licitaţii trucate face plângere prealabilă în numele instituţiei? (…) O să vedem în mass-media discuţii şi dezbateri despre licitaţii trucate şi noi, DNA, o să stăm să ne uităm la televizor fără să putem interveni şi fără să putem să facem anchete. Dacă nu vom putea să primim o plângere, noi nu vom putea investiga aceste lucruri”.

Trăgînd linie și concluzionînd, o instituție a statului, precum SRI, își poate ancheta șeful executiv suprem în condiții de maximă obiectivitate, urmînd ca, funcție de rezultate, să se facă sesizările de rigoare către organele parchetului, adică ”plîngeri prealabile”.

Orice altă instituție a statului, precum consiliile județene, primăriile șamd, nu ar putea face, însă, asemenea anchete interne urmate de sesizări către parchete, pentru că, spune Kovesi, acest lucru nu se poate imagina pe motiv de subiectivism, iar abuzurile în serviciu ar deveni imposibil de anchetat. Comentariile sunt, credem noi, de prisos. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Se schimba America, se schimba si Romania. Greu, dar sigur, se iese din „sorosism”.

    Dupa mizeria inghita in campanie si la investitura, Trump va taia in carne vie foarte curand, inclusiv in cazul slugile sorosite din Romania.

    Chiar daca a stat la coada, ca ruda saraca, Dragnea a fost asezat intentionat la aceiasi masa cu presedintele Americii.

    Donald Trump a preferat sa se intalneasca la o sueta cu „infractorul” Liviu Dragnea, nu cu „sorosistii” Codruta Keovesi sau Iohannis, ca sa nu mai vorbim de penibilele Turcan sau Alina Gheorghiu.

    Cu siguranta ca sustinatorii lui Iohannis ar fi facut orice sa intre sub umbrela noului presedinte american, dar „Zeus” a preferat un „infractor” din Romania, condamnat de sistemul Soros.

    In fapt, „afara cu Soros din Romania” este cel mai important mesaj pe care l-a dat Tramp prin acceptarea lui Dragnea la aceiasi masa cu el.

    P.S. Nici „urecherea” defazatului ambasador „sorosist” nu a fost o intamplare.

  2. […] Sursa: inpolitics.ro […]

  3. Deoarece Serviciul Român de Informaţii nu are nici un fel de atribuţii pe linie de urmărire penală, consider că, în cazul Coldea, Parchetul Militar ar trebui să se autosesizeze şi să înceapă propria cercetare penală.-

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998