CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Bomba Nicușor Dan începe să fâsâie

0 comentarii / 1873 vizualizări / 14 februarie 2017

La sfârșitul anului 2016, un indicator al capacității de manevră electorală de care dispun serviciile plasează impactul lor electoral undeva la 10%. Este scorul obținut de partidul lui Nicușor Dan, care este ultimul produs de acest fel realizat în laboratoarele sistemului. Uniunea Salvați România, care a pus capac peste Uniunea Salvați Bucureștiul, a însemnat totodată și înscrierea serviciilor noastre de informații, în mod oficial, în cursa pentru ocuparea unei secțiuni din Parlamentul României.
Până în 2016, am asistat doar la infiltrări. La insinuarea unor ofițeri acoperiți în partide, la împingerea lor pe listele electorale, la susținerea în alegeri și, apoi, la împingerea acestora în funcții cheie din ierarhia partidului ori a Parlamentului. Cu două, trei partide, este adevărat, s-a încercat și un alt tip de experiment. A fost Partidul România Mare, a fost PUNR și, în fine, a fost UNPR. În cele trei situații, sistemul a acționat la nivelul întregii formațiuni politice, dar fără să își asume totuși, cât de cât fățiș, această operație. Astfel încât, atunci când lucrurile au scârțâit ori au devenit scandalos de vizibile, sistemul s-a putut retrage discret. Și, rând pe rând, cele trei partide au fost abandonate.
Ne aflăm, astăzi, în prezența unei situații cu totul noi. Uniunea Salvați România este integral, adică cap-coadă, un produs al sistemului. Creat și oferit la cheie președintelui Klaus Iohannis. Din nefericire pentru ele, serviciile secrete au acționat alandala. Iar bombă, mult prea vizibilă azi, numită USR, în moțul căreia a fost plasat fitilul Nicușor Dan, a început să fâsâie.
Servind sistemul, pentru că nu este nimic altceva decât un produs al acestuia, echipa lui Nicușor Dan nu a făcut altceva decât să repete ad litteram clișeele binomului. Aceste clișee se circumscriu tezei statului totalitar, conform căreia toți oamenii sunt vinovați. Și numai prin excepție, din rândul acestei mase de vinovați, sunt extrași îngerii. Îngerii sistemului. Prin urmare, prezumția de nevinovăție trebuie, cu regularitate, înfrântă. De aici a și fost lansată nu numai de către președintele Klaus Iohannis, ci de întregul pluton susținut de servicii teză “penalilor”. Acești penali sunt toți cei care, dintr-un motiv sau altul – de regulă, fiindcă sunt indezirabili –, au intrat în colimatorul unei anchete penale. Pentru ca aceste cazuri tipice de poliție politică să fie disimulate, prezumția de vinovăție a luat locul prezumției de nevinovăției și în cazul tuturor celorlalte persoane cercetate. Prezumția de vinovăție se aplică astfel și celor care nu au săvârșit vreodată fapte penale, dar și celor care au săvârșit.
Dar această baricadă creată de sistem și menită să îi întărească pozițiile în mecanismul statului trebuia cumva upgradată și oficializată. Nu ajunge ca un anumit număr de procurori și câțiva judecători căzuți în plasa sistemului să înfrângă, prin ceea ce fac sau chiar prin ceea ce spun, prezumția de nevinovăție. Ea trebuie enunțată și impusă la nivelul mentalului colectiv de către unul sau mai multe partide politice. Din acest motiv sau și din acest motiv a ieșit din scutece Uniunea Salvați România.
Dar, iată, bomba astfel plantată a început să se fâsâie. Rând pe rând, apar informații care îl readuc pe Nicușor Dan la origine. Adică în proximitatea serviciilor secrete. Colaboratorii săi îl urmează îndeaproape pe acest traseu. Iar urmele cele mai evidente sunt urmele banilor.
Sistemul a ajuns în situația extrem de gravă în care a fost silit de către Autoritatea Electorală Permanentă să declanșeze o anchetă penală, pentru moment in rem, asupra partidului domnului Nicușor Dan. Este vorba de gestionarea frauduloasă a banilor din campania electorală. Cu această ocazie, presa a devenit mai atentă și a descoperit grave neconcordanțe și uriașe semne de întrebare în declarațiile de avere și de interese al liderului USR. Ancheta in rem se va transforma, mai devreme sau mai târziu, într-o anchetă in personam. Iar sumele ciudate de bani consemnate în declarații de avere succesive, asumate și semnate de Nicușor Dan, vor sta și ele la baza unor anchete.
Aplicându-i lui Nicușor Dan și partidului său logica pe care ei au promovat-o, deci aplicându-le prezumția de vinovăție, putem încă de pe acum spune, fără să greșim deloc, că Nicușor Dan și întreaga sa echipă sunt “penali”. Penali fiind, pentru că-nu-i așa?-sunt supuși unor anchete ale procurorilor, ar urma să le facem recomandarea pe care ei le-au făcut-o cu obstinație celorlalți.
Care este această recomandare? Să iasă imediat din politică. Avem nevoie de politicieni curați. Nu de politicieni “penali”. Ca urmare, consecvenți cu ei, oamenii USR, în frunte cu Nicușor Dan, finanțat, de acum la vedere, de către serviciile secrete, ar face bine să plece din Parlament. Să elibereze pur și simplu 10% din locuri. În felul acesta, toată lumea ar avea de câștigat. Nu tot ei au pledat pentru un Parlament mai mic? Și, în general, ar trebuie să iasă din politică.
Acum stau și mă întreb dacă acești indivizi, pe care prezumția de vinovăție i-a lovit că un bumerang în cap, mai au ce căuta în Piața Victoriei. Pentru că, in piață, se dă o luptă împotriva corupției. Iar oamenii aceștia sunt corupți. Pentru că sunt supuși unei anchete penale. Și, în consecință, sunt “penali”. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998