CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cand preia PNL guvernarea?

0 comentarii / 1899 vizualizări / 5 ianuarie 2015

Acum? In cursul noii sesiuni parlamentare? Respectiv, prin februarie-martie? Sau alta data? Si daca altadata, cand? Dupa alegerile parlamentare, care au loc in toamna lui 2016, sau inainte? Sau intre locale si parlamentare? Sau chiar inainte de localele din primavera lui 2016?
O analiza la rece a acestor optiuni poate fi facuta prin eliminare. Sa pornim de la premisa ca, oricand, PNL poate construi o noua majoritate si poate prelua conducerea Executivului. Si stim foarte bine ca acesta este scopul unui partid politic. Asa ca nu mai ramane decat calendarul. Un fleac. In realitate, nu este deloc un fleac.
In aceasta primavara, preluarea guvenarii ar insemna o administratie cu taxe sporite, imposibil de diminuat, pentru ca legea bugetului, asa proasta cum este, trebuie respectata. A prelua puterea de la Palatul Victoria, avand in carca acest buget al ultimului Guvern Ponta, ar insemna, pentru PNL, o sinucidere curata. Si cu acte in regula. Dar, prea tarziu ar fi, totusi, prea tarziu. Prea tarziu ar fi dupa alegerile parlamentare. Pentru ca, pana atunci, Romania s-ar infunda si mai mult in criza. Morisca economica nu poate sa astepte atat de mult. Eliminam, deci, si aceasta ipoteza.
Astfel incat, mai raman doua variante. Inainte sau dupa alegerile locale. Dupa alegerile locale din primavera lui 2016 ar insemna, insa, ca, din nou, PNL ar prelua un buget facut de altii. Ori pentru a guverna are nevoie sa-si implementeze propria sa viziune asupra dezvoltarii Romaniei si, in consecinta, asupra bugetului.
In concluzie, PNL trebuie sa rastoarne Guvernul Ponta in asa fel incat sa nu fie silit sa guverneze dupa bugetul acetuia, ci sa aiba posibilitatea de a-si elabora si implementa propria filosofie asupra dezvoltarii Romaniei.
Timpul optim este toamna acestui an. Dupa care, PNL ar trece bugetul pe 2016. Si si-ar asuma raspunderea pentru tot ceea ce urmeaza. (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998