CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cariera aproape distrusa de DNA: ziaristul Andrei Badin-achitat de judecatori

0 comentarii / 5889 vizualizări / 20 decembrie 2017

DNA încasează încă o lovitură de proporții: Curtea de Apel București a achitat pe bandă rulantă aproape toți inculpații din lotul Duicu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, între aceștia numărându-se cunoscutul ziarist Andrei Bădin, a cărui carieră a foat aproape lichidată după punerea sub acuzație, acum trei ani.

Adrian Duicu a fost achitat pentru cele mai grele infracţiuni pentru care a fost trimis în judecată – trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, trei infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii de o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, două infracţiuni de dare de mită, două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia. El a fost condamnat cu suspendare la un an şi şase luni închisoare doar pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute la art. 12 lit. b din Legea nr. 78/2000 – „folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii”.

În acelaşi dosar, au fost condamnaţi, conform Agerpres, Doina Borugă (manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mehedinţi) – 1 an cu suspendare, Daniela Popescu (director executiv în cadrul CJ Mehedinţi şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin) – 8 luni cu suspendare.
În schimb, au fost achitaţi realizatorul TV Andrei Bădin, Constantin Ştefan Ponea – fost şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Constantin Popescu – om de afaceri şi preşedintele Organizaţiei municipale Orşova a PSD, Cristian Damian Stănoiu – avocat în cadrul Baroului Mehedinţi, Grigoriţa Feraru – consilier principal în cadrul CJAS Mehedinţi, Zenovia Elisabeta Rolea – preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Mehedinţi, Valentina Drăghia – administrator al unei societăţi comerciale.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998