CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Catarama, despre gafele PNL: ”Electoratul dreptei nu e timpit. Isi da seama că nu esti sincer”

0 comentarii / 1779 vizualizări / 17 ianuarie 2018

Liberalul Viorel Cataramă pune un verdict tăios activității politice a propriului partid, despre care afirmă, într-un interviu pentru Gândul.info, că e nesincer cu electoratul de dreapta și se preocupă nefiresc de atragerea celui de stînga. Ori, în opinia afaceristului, alegătorii nu sunt idioți și sesisează lipsa de onestitate a partidului. În seria gafelor PNL, Cataramă mai trece și titulatura de ”Ciumă roșie” la adresa PSD, care jignește milioane de români, votanți ai acestei formațiuni.

”Foarte multă lume nu este de acord cu socialiştii, cu PSD, cu ALDE, dar nu iese la vot. Întotdeauna cei care votează dreapta sunt mai puţini decât cei care votează stânga” spune Cataramă. ”Cred, şi cu tristeţe o spun, că este vina şi a partidelor de dreapta din România. Şi aş vrea să explic. În ultimele luni se vorbeşte insistent de ciuma roşie, cu referire directă la PSD. Este o jignire, dacă vreţi, care se aduce celor 3 milioane sau nu ştiu câte milioane care au votat PSD. Adică, li se spune clar acestor oameni, acestor cetăţeni ai României, că au fost nişte tâmpiţi şi au votat nişte ciumaţi, ca să mă exprim plastic. Dar, pe de altă parte, partidele de dreapta nu au curaj, nu au avut, şi nici astăzi nu sunt extrem de explicite încât să sprijine interesele celor care sunt anti-PSD. Comportarea partidelor de dreapta este să nu nemulţumească sau să nu supere cumva votanţii PSD. Pe de o parte, îl faci tâmpit că votează un ciumat, pe de altă parte nu ai curajul să-i spui că „tu eşti apt de muncă, nu primeşti ajutoare sociale, te duci să munceşti ca să-şi câştigi existenţa”. Şi atunci cei care muncesc, care provin din sectorul privat, sunt dezamăgiţi, de asta nu ies la vot, pentru că nu au găsit un partid care să le sprijine în mod necondiţionat interesele şi să nu se mai ocupe de toţi cei care sunt dependenţi şi stau cu mâna întinsă la stat.” mai spune liberalul.

El a adăugat că electoratul dreptei nu este unul ”amorf, tâmpit, idiot. El îşi dă seama că nu eşti sincer şi, atâta vreme cât nu vrei să iei administrarea economiei dintr-o parte şi să o dai lor să o administreze, nu te votează sau nu vine la vot”. ”Singura forţă politică care poate să bată PSD la următoarele alegeri este PNL cu câteva condiţii: să aibă un mesaj clar pentru electoratul dreptei şi împotriva electoratului stângii. Să nu mai facă compromisuri între aceste ideologii, să nu mai încerce să-i ţină, să-i facă prieteni pe toţi, că nu funcţionează regulile democraţiei aşa. Noi cât suntem în opoziţie trebuie să milităm pentru interesele celor care ne votează. De abia când ajungem la Guvernare guvernăm pentru toţi românii. Noi nu guvernăm în opoziţie pentru toţi românii, în opoziţie guvernăm, cu ghilimelele de rigoare, pentru cei care ne votează sau sunt potenţiali votanţi ai noştri”, a conchis afaceristul.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998