CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cioloș nu vine ca să vină

0 comentarii / 2010 vizualizări / 1 septembrie 2016

De nenumărate ori, domnul Dacian Cioloș a precizat că intenționează să își ducă mandatul până la capăt, fără a se înscrie într-un partid politic. Și fără a candida la parlamentare. A făcut acest lucru și miercuri. În ciuda asigurărilor sale, eu am certitudinea că asistăm la o șmecherie. Din simplul motiv că nimeni nu l-a suspectat pe Cioloș că intră în politică cât timp deține acest mandat de prim-ministru.
Întreaga dezbatere pe care o poartă societatea se referă la cu totul și cu totul altceva. Și anume la intențiile aceluiași Dacian Cioloș de după alegeri. Ce va face atunci? Va accepta invitația PNL de a se înregimenta în partid și, eventual, dacă va exista o combinație fericită, de a-i reprezenta pe liberali în fruntea noului Guvern? Sau, cine știe?, poate va accepta insistentele invitații ale lui Nicușor Dan de a se înscrie într-un partid care, aproape cu siguranță, nu va fi parlamentar. Același Dacian Cioloș, trebuie spus, ar mai avea și posibilitatea, desigur tot teoretică, de a rămâne în afara vieții politice propriu-zise, dar, tot într-o anumită conjunctură, de a accepta nominalizarea președintelui pentru un nou mandat condus de un tehnocrat.
Acestea sunt întrebările reale care frământă opinia publică. Indiferent dacă este vorba de fanii domnului Dacian Cioloș sau de cei care sunt nemulțumiți de prestația sa. În realitate, nimeni, dar absolut nimeni nu este preocupat de intențiile aceluiași Cioloș de a face una sau alta până la finalizarea alegerilor.
În aceste condiții, domnul Dacian Cioloș ne șmecherește. El dă răspuns unei întrebări care nu i-a fost pusă niciodată, dar refuză să răspundă întrebărilor care efectiv i-au fost puse. Prin urmare, dacă decide să renunțe la această mascaradă, domnul Dacian Cioloș trebuie să ne spună:
1. Dacă, după încheierea alegerilor, intenționează sau nu să se înscrie în PNL sau într-un alt partid politic.
2. Dacă și-a făcut socoteala că, după alegeri, să redevină premier fie în calitate de membru al unui partid politic, fie jucând mai departe rolul de tehnocrat. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998