CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Constatare ingrijoratoare: Dragnea da semne de alienare mintala

4 comentarii / 5137 vizualizări / 23 iulie 2018

Președintele PSD, Liviu Dragnea, începe de la o vreme să ridice semne de întrebare tot mai serioase prin declarațiile și pozițiile sale, care par să denote labilitate psihică, ultima asemenea mostră fiind oferită ieri, în interviul acordat României TV.

Mai exact, Dragnea s-a dezlănțuit în emisiune împotriva anunțului președintei ÎCCJ, Cristina Tarcea, potrivit căruia aceasta a cerut tuturor judecătorilor Înaltei Curți ca pînă la 1 septembrie să finalizeze toate motivările deciziilor rămase restante.

”Doamnă, nu ştiu, dar nici nu mai pot să vă spun. Am văzut-o pe doamna Tarcea, preşedintele Curţii Supreme din România! Adică, iertaţi-mă, pentru mine a fost şocant, mai mult decât şocant să citesc şi ulterior să urmăresc ce a spus, cu presiune clară asupra judecătorilor, pentru că.., şi asta se vorbea de acum două săptămâni de zile, auzisem şi văzut-o pe doamna spunând cu subiect şi predicat, că se face presiune să se facă motivarea mai repede şi se face presiune să se facă procesul mai repede şi că acuma sunt în căutare de judecători, ca să găsească minim trei din cinci şi aşa mai departe” a spus Dragnea.

Cine ar avea acest interes, a explicat tot el:
”Statul subteran, statul paralel. Beneficiarul acestui sistem subteran este Iohannis. Este foarte simplu, şi cu toţi care sunt în jurul lui. Procurori, ofiţeri de informaţii, ofiţeri SPP şi alţii”.

Și acum să reamintim un mic ”amănunt”.

Anul trecut, în luna februarie, Liviu Dragnea a demarat o acţiune de redeschidere a procesului ”Referendumul”, avansînd o contestaţie la executare, cale extraordinară de atac.

Prin acest demers el solicita anularea deciziei din dosar, unul dintre motive fiind acela că a fost depăşit termenul legal de 30 de zile pentru elaborarea motivării sentinței.

“Avocaţii spun, studiind Codul penal şi de procedură penală, care nu este deloc ambiguu, că practic eu nu am hotărârea de condamnare. Hotărârea de condamnare a unui cetăţean român trebuie să conţină trei elemente – partea introductivă, dispozitivul (acel anunţ) şi expunerea care cuprinde de fapt toată motivarea. Eu, după aproape 10 luni de zile, nu am această motivare – asta înseamnă că hotărârea nu este completă. De asemenea, nici nu mai pot avea niciodată, pentru că legislaţia este foarte clară, motivarea este obligaţie legală (…) şi trebuie dată la toate hotărârile în 30 de zile. Au trecut aproape 10 luni. Trebuie semnată şi asumată şi compusă de către toţi membrii completului. Doamna fostă preşedintă a Curţii Supreme, Livia Stanciu, la două luni după ce a fost adoptată această sentinţă, s-a pensionat şi a mers la Curtea Constituţională. Exista o prevedere legală, care e şi acum în vigoare, care spunea că orice judecător care iese din sistem are obligaţia să-şi încheie toate motivările. Nu s-a întâmplat la această oră, nu mai poate semna această motivare” declara Dragnea la Antena 3, pe 2 februarie.

Ați citit bine!

Anul trecut, Liviu Dragnea se victimiza și voia anularea condamnării sale pe motiv că judecătorii ÎCCJ întîrziaseră motivarea sentinței în dosarul său.

Anul acesta, Liviu Dragnea se victimizează pe motiv că judecătorii se grăbesc cu motivarea sentinței.

Bezna minții e puțin spus, deși, mult mai probabil, în cazul liderului PSD adevărata explicație a acestui comportament delirant e disperarea. Pentru că funia se apropie implacabil de par.

În treacăt fie spus, în final, în interviul dat de Cristina Tarcea Realității TV în care a făcut anunțul privind motivările tuturor sentințelor – deci nu doar a lui Dragnea – ea a oferit și explicația de bun simț a acestei decizii.

Întîrzierea nepermisă a motivării sentinței lui Dragnea a fost provocată de faptul că Livia Stanciu, cea care l-a condamnat pe pesedist, și încă o judecătoare, s-au pensionat și au părăsit ÎCCJ fără să se mai achite de obligațiile privind motivarea.

Ori, Tarcea a anunțat în respectivul interviu că, în acest moment, 44 de judecători ai ÎCCJ din 115 se pregătesc de pensionare; dacă intră în vigoare și noua lege 303, cei 44 devin 92.

Aproape o sută de judecători care ar părăsi ÎCCJ fără să-și termine de motivat toate sentințele ar provoca un blocaj total la vîrful justiției.
Din acest motiv, decizia președintei ÎCCJ devine una de maxim bun simț și perfect logică.
Mai puțin pentru disperatul care conduce PSD și guvernarea actuală. (Bogdan Tiberiu IACOB)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Dragnea, puiutzul de Militian, protejatul unor Seckuristi care sufara de Alzheimer, conduce kretin , inkult, o tara europeana. Il sustine GRU ?

    • La Securitate, toți păreți suferinzi cu căpuțul. Despre susținerea de către FBI a poliției politice operată de DNA știm deja oficial.
      Tu de ce întrebi? Vrei să pari inteligent?

  2. Se pare ca a aparut o noua boala la moda”‘DRAGNEA”.Tratamentul ? cel mai bine sa fie linsat,impuscat,spinzurat etc.,si gata !!!!!!! am scapat.Pare simplu si la cita ura si naivitate avem nimic nu este imposibil.Revenind la oile noastre ,vad ca avem numai oameni foarte bine pregatiti ,eu ca tot omul, mai putin pregatit, tot nu prea inteleg,adicalea eu ajung in fata judecatorului care mai intii ma condamna si dupa aceea se gindeste si de ce? si daca gindeste si mai incet…..si uita !!!,bun,daca legea stabileste un termen de cine trebuie el respectat…..ori legea este numai …..,hai sa fim obiectivi cu boala.

  3. PSD si ceilalti sunt niste idioti fiindca au creat caste de privilegiati in justitie!Judecatorii si procurorii ar trebui sa nu mai aiba posibilitatea de pensionare anticipata si sa primeasca pensii pe contributie, ca toata lumea „normala”.Valabil si pentru militieni si securisti…

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998