CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Contra mesaj de Ziua Drapelului Național

6 comentarii / 4924 vizualizări / 26 iunie 2015

Contra mesajul meu se referă la MRU. Adică, la Mihai Răzvan Ungureanu. Nominalizarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru importantă funcție de șef al spionajului românesc. O opțiune cu totul și cu totul nefericită. Prima de acest fel, care îl depunctează pe șeful statului. Iar motivul esențial, nu și singurul, este că Mihai Răzvan Ungureanu reprezintă un factor de risc chiar pentru drapelul național. Mai exact spus, pentru națiunea română.
Contextul regional extrem de încărcat, belicos chiar, nu este un moft. Este o realitate. România chiar se confruntă cu o provocare majoră în ceea ce privește securitatea statului. Sigur că, în aceste condiții, era obligatoriu ca în fruntea Serviciului de Informații Externe, care nu este altceva decât instituția care coordonează spionajul românesc, să fie instalată o persoană. Cu această teză este toată lumea de acord. Numai că, opțiunea pentru Mihai Răzvan Ungureanu este cu totul și cu totul nefericită. Contraproductivă. Primejdioasă pentru siguranța statului. Și iată de ce!
În primul și în primul rând, fiindcă Mihai Răzvan Ungureanu a trădat, în mod cert și extrem de grav, interesul național. A făcut-o atunci când printr-o ordonanța de urgenţă, respinsă însă, cu un mare scandal, de către Parlamentul României, a donat statului maghiar Fundația Gojdu. După unii, a făcut, pur și simplu, un cadou Budapestei, în valoare de un miliard de euro. După alții, printre care mă număr și eu, valoarea Fundației Gojdu, care între altele are în proprietate o întreagă stradă în inimă Budapestei, se ridică la o sumă mult mai mare. Probabil de trei ori mai mare. Dar Fundația Gojdu dispune și de un patrimoniu documentar de o valoare inestimabilă pentru istoria României. Tot la Budapesta. Adevărata valoare a Fundației Gojdu este, însă, de altă natură. Ea reprezintă un simbol al românismului. Al emancipării românilor. O valoare națională care nu poate fi măsurată în cifre de către experţi. Fapt este că, domnul Mihai Răzvan Ungureanu a încercat, și în bună măsură a reușit, chiar dacă ordonanța sa de urgenţă a fost respinsă de Parlament, să facă, prin gestul său, un uriaș cadou, nesperat și nemeritat, statului maghiar. Și să întineze, cu adevărat, un crez și un ideal național. Sub toate aspectele, așadar, în calitățile pe care le-a deținut anterior, de ministru de Externe, de șef al spionajului românesc şi de prim-ministru, a terfelit drapelul național al patriei române. În mod normal, el ar trebui anchetat, judecat și condamnat.
Acesta este principalul motiv care mă determină să susțin ideea că, pentru prima dată, dintr-un motiv care îmi scăpa, Klaus Iohannis a săvârșit, în calitate de președinte, o greșeală impardonabilă. Și ea va rămâne greșeală, indiferent dacă demersul politic al șefului statului va fi sau nu omologat de un Parlament aflat cu spatele la zid, făcut ferfeliță și care nu mai reprezintă instituția democratică de care au nevoie românii.
Și dacă tot a fost astfel pus în bernă, printr-o opțiune politică, drapelul României, discuția despre statutul lui Mihai Răzvan Ungureanu, de matrioşkă a unui sistem, are mai puțină însemnătate, dar, totuși, ea trebuie purtată. Prin urmare, este sau nu adevărat că sub convenția democratică, Mihai Răzvan Ungureanu a fost racolat ca ofițer acoperit în Serviciul de Informații Externe? Și dacă da, a continuat să-și ia soldă și cât timp a fost ministru de Externe? Și dacă a fost și ofițer acoperit și membru al Executivului, nu a încălcat, astfel, o lege penală? Este adevărat sau nu că el a continuat și ulterior să fie ofițer acoperit și să-și primească soldă? Adică, să-și dea soldă lui însuși, când era director SIE? Și, apropo, nu cumva are un înalt grad militar? Și nu era vorba că serviciile secrete, măcar la vârf, sunt demilitarizate într-un stat UE? Mai interesant este dacă nu care cumva Mihai Răzvan Ungureanu a continuat să fie ofițer acoperit și să-și ia soldă și ulterior. Dacă a fost și parlamentar și ofițer acoperit, din nou, a fost încălcată legea. Și, încă o dată, a fost încălcată legea, dacă el a fost și prim-ministru și ofițer acoperit. Și, încă o dată, urmează să fie încălcată legea, dacă el a avut aceste calități și va fi, din nou, investit cu funcţia de șef al spionajului românesc, în ciuda faptului că și-a făcut nevoile pe drapelul națiunii române. (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

6 Comentarii

  1. Domnule SRS, vi s-a urat cu libertatea?!Lasati , domnule ,ofiterii acoperiti (ai nostri si ai altora) sa conduca Romania asa cum se cuvine:pas cu pas si cu lucruri bine facute!

  2. Cum ar fi reactionat romanii daca Ion Iliescu il numea pe Constantin Dascalescu, fostul prim-ministru a lui Ceausescu, sef al Directii de Informatii Externe?

  3. Dar daca mutarea a venit in plic? Ce sa faca bietul Johanis? Cu incetineala lui, chiar daca ar fi rfeactionat, ar fi fost mult prea tarziu. Poate si aceasta numire face parte dintr-un plan. In fond, cine conduce Romania?
    Cine are curajul sa ia taurul de coarne si sa spuna tot? Poate Ponta?

  4. Marioneta pragmatica si-a propus sa nu iasa din cuvantul celor ce il manuiesc, iar pentru asta considera firesc sa profite la maximum de avantajele oferite functiei pe care – ghinionul nostru! – o detine. Palat, vile, masina, plimbari cu sotia prin lume etc. Toate i se cuvin pentru ca are bunavointa de a face pe placul strainilor aflati la capatul sforilor de care este atarnat. Cat despre nevoia de dreptate ceruta de popor, raspunsul sau este un strasnic „Mars!”.

  5. […] [4]http://inpolitics.ro/contra-mesaj-de-ziua-drapelului-national_18430992.html [5] vezi declaraţia de intenţie a lui Alexandru Florian de la INSHR: […]

  6. […] [4]http://inpolitics.ro/contra-mesaj-de-ziua-drapelului-national_18430992.html [5] vezi declaraţia de intenţie a lui Alexandru Florian de la INSHR: […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998