CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cristoiu – bascalie devastatoare la adresa Sorinei Matei

0 comentarii / 2230 vizualizări / 2 iunie 2015

Jurnalistul Ion Cristoiu publică pe blog, azi, două materiale distincte despre Traian Băsescu, scrise de Sorina Matei la interval de cîțiva ani și care vorbesc de la sine despre uluitoarea capacitate de ”dedublare” a ziaristei, care sare lejer de la laudele cele mai deșănțate, la critici violente la adresa aceluiași personaj.

”Fie-vă milă, domnule Traian Băsescu, și faceți ceva, că altfel se prăpădește biata femeie, Sorina Matei!” scrie, ironic, gazetarul.
”Pe 26 mai 2015, Sorina Matei a scris pe blog un text de o rară virulență la adresa lui Traian Băsescu. Desprind cîteva pasaje semnificative pentru delirul stîrnit unei femei de ura față de un bărbat:

„Cartea Adrianei Săftoiu este despre un om pierdut în propriul Eu conducând un sistem de putere din vârful piramidei statului român. Este despre un delir mistic, despre bani, influență, ipocrizie, hoție și preacurvie. Este despre vulnerabilitate omenească și despre siguranță națională. Este despre o fată bine plasată și despre un om ales și reales de un popor care l-a trimis să fie bărbat de stat. Oare a și fost?
Vi se pare că descompus, recompus, despicat și explicat are respect față de ceva și are, mai presus de toate, față de voi deferență? L-ați văzut toți cum a confundat mereu o femeie cu o țară. Și n-ați crezut că poate fi atât de grav. Odată cu fata și-a luat cu bună știință în cârcă și-un grup ocult și ilegitim de borfași transpartinici care au traficat, jefuit și prădat tot ce le-a stat în cale. Și i-a târât după el un deceniu. Nu știa? Nu i-a păsat foarte tare. A zis că-i merge, că trece, că scapă. Asta fac oamenii care nu cred în nimic. Nu respectă nimic. (…)
Au trădat și au dezonorat. Au avut un tupeu încremenitor. Au sfidat, au fost cinici, nerușinați, au umilit și au împroșcat. Au jignit și au disprețuit. Constanta politicii subterane de stat a fost să-i îmbogățească numai pe-ai lor și să-și facă exclusiv jocurile. În ecuația asta unde s-a regăsit poporul lui?(..)
Au crezut mereu că pot cumpăra la kilogram conștiințe. N-au reușit. Urăsc din măruntaiele lor absolut tot ce nu pot controla. Așa sunt ei, așa e firea lor. Așa gândesc cam toți.
De câte ori l-ați auzit vorbind în ultimele șase luni despre oameni, despre voi, despre țară, despre problemele ei adevărate, despre poporul care l-a onorat să-i fie de două ori Președinte? V-a mulțumit acum, la sfârșit? Niciodată. Nici nu s-a gândit la voi. (…)
Parcă vreo 10 ani a țipat că nimeni nu trebuie să fie deasupra legii. Acum va trebui să învețe diferența de la vorbă la faptă. Până și-n în Legea Sfântă zice că dacă ai desfrânat, ai corupt, ai furat, ai poftit, ai mințit, ți-ai făcut chip cioplit și ai ucis- de data asta, milioane de speranțe- tot vei achita factura.”

Un cititor surprins, dacă nu chiar stupefiat de acest text, care se adaugă altora, la fel de pătimașe, scrise de jurnalistă după darea afară de la B1 Tv, mi-a trimis un alt text al Sorinei Matei, scris și publicat în vara lui 2012. Citez din textul, mai amplu, cîteva pasaje semnificative pentru delirul pe care-l poate stîni unei femei dragostea oarbă față de un bărbat:

„ A fost cea mai grea luptă a vieții lui. Și a reușit. Nu știu cum, dar a făcut-o. Misiunea imposibilă pentru imposibilul om politic a fost un succes. Doar el și o mână de nebuni au crezut în ea.
Cum poate un om să învingă non-stop toate mașinăriile cu atâta forță, îndârjire și încăpățânare? Cum poate să treacă prin două suspendări și prin șase bătălii politice teribile în ultimii 12 ani? Nu știu, întrebați-l. Este Președintele ales al României, șeful acestui stat. Eu așa ceva n-am mai întâlnit.
La nivel internațional, este singurul care a supraviețuit în fața a două execuții politice, unei lovituri de stat moderne și unei crize de asemenea proporții. Este cu adevărat incredibil, dar a reușit ce n-a putut niciun alt lider până acum.
În ciuda celor care mă condamnă de atâția ani, am să-l respect mereu. E strict opțiunea mea de cetățean liber al acestei țări. Nimeni nu-mi poate îngrădi acest gând. (…)” mai scria Sorina Matei acum câțiva ani. (Mai multe aici)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998