CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Cutremur in Rusia: Gazprom s-a prabusit dramatic de pe locul intai in lume

2 comentarii / 2866 vizualizări / 24 septembrie 2018

Kremlinul încasează o lovitură cumplită de imagine: conform topului anual întocmit de cea mai prestigioasă agenție internațională de rating în domeniu, S&P Global Platts, gigantul rus Gazprom a căzut de pe locul întîi mondial în rîndul firmelor energetice nici mai mult, nici mai puțin decît pe locul 17, informează The Moscow Times.
În top urmează rușii de la Lukoil, care urcă de pe locul șase, și americanii de la Phillips 66.
Gazprom este, reamintim, companie de stat și, se spune, una dintre armele economice cele mai eficiente ale lui Vladimir Putin în atingerea unor scopuri geopolitice. Ambiția Moscovei de a duce compania pe locul unu în lume datează de mai bine de un deceniu, dar azi, ea este sever taxată de evoluțiile pieței. În zilele următoare, probabil va urma o abundență de analize de specialitate pe tema spectaculoasei prăbușiri a colosului rus și a consecințelor acesteia. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. sa vezi cand s-o prabusi gigiteve ce suspine si injuraturi…. banii de pensii bagati in se curistii vietii… tot in jos, tot in jos… adunat in matzu gros… https://www.tradeville.eu/actiuni/actiuni-DIGI

  2. din cauza gazelor de sist americane care au inundat piata

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998