CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dacian ”Nu” Ciolos se intoarce. Mai negativist ca oricind

0 comentarii / 2868 vizualizări / 23 aprilie 2018

Într-un material publicat în noiembrie 2016, nu mult înaintea alegerilor parlamentare, analizam un interviu acordat de Dacian Cioloș siteului ziare.com care scotea la lumină o constatare tulburătoare: departe de a se manifesta ca majoritatea politicienilor, în sensul afișării optimismului, măcar declarativ, premierul de atunci era un negativist aproape total. Numărat bob cu bob, respectivul interviu conținea de 72 de ori cuvîntul ”Nu” rostit de Cioloș. Azi, lucrurile se prezintă mult mai grav, am spune.

Ce a urmat acelui interviu știm deja cu toții: Cioloș nu a mai candidat, nu s-a mai implicat politic măcar în favoarea altora, nu s-a mai mențint în atenția marelui public o bună perioadă de timp, nu și-a anunțat intenții de viitor și nu a întreținut deloc flacăra speranței pentru cei care îl susțineau, deloc puțini. Pur și simplu, nu a mai existat politico-social pentru mult timp, plasîndu-se total sub zodia lui ”Nu”.

Acum, el scoate capul iar la lumină, prin construcția unui nou partid.
Dar fostul premier e mai negativist ca oricînd, un semn îngrijorător.
Într-un interviu acordat în week-end siteului g4media.ro, Cioloș reușește performanța de a nu spune absolut nimic pe cîteva pagini bune. Deși cei doi jurnaliști intervievatori se întrebuințează zdravăn să scoată ceva de la el.

 

dd

Fragment din interviu

Așa se face că Cioloș refuză să spună explicit de ce nu a mai candidat în 2016, sfidînd toate așteptările, ce doctrină va avea noul său partid, deși oferă asigurări că va avea, pe ce electorat anume mizează ori ce poziție are față de familia tradițională, dacă vrea să fie lider al viitorului partid ori ba, dacă va candida la europarlamentare, dacă îl va contracandida pe Iohannis, dacă șeful statului are vreo șansă la Consiliul European, dacă a negociat cu Orban vreo funcție în PNL etc. Ne asigură că formarea partidului e doar o etapă din mai multe care urmează, dar refuză să spună care vor fi acelea.
Totul culminînd cu o afirmație 100% de Gîgă: ”Eu cred că nu ar trebui să contezi atunci când vorbeşti, ci atunci când faci, în primul rând”.

Păi atunci de ce a mai acceptat fostul premier să acorde un ditamai interviul?

Un posibil răspuns: pentru a-și spulbera propriul record din 2016: a rostit cuvîntul ”Nu” de 103 ori pe parcursul discuției. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998