CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

De ce nu a fost arestat Vasile Blaga

2 comentarii / 8594 vizualizări / 29 septembrie 2016

Două manevre interesante s-au petrecut ieri, avînd în epicentru persoana puternicului lider liberal Vasile Blaga. Prima a fost destrămarea bruscă a protecției stranii de care acesta s-a bucurat în ultimii ani în fața procurorilor DNA, soldată cu punerea sa sub acuzare. A doua a fost că, în ciuda gravității extreme de acuzațiilor, DNA nu a cerut reținerea ori arestarea lui Blaga, acest din urmă aspect fiind, în mare măsură, eclipsat de prima manevră.

Și totuși, merită comentată situația, pentru că DNA a cerut arestări în situații în care acuzațiile și sumele vehiculate erau mult mai blînde; cu o zi înainte, de altfel, se ceruse arestarea deputatului Adrian Gurzău, acuzat tot de trafic de influență, pentru o șpagă de doar cîteva zeci de mii de euro. De această dată, în cazul milioanelor lui Blaga, procurorii s-au mulțumit cu un simplu control judiciar.

De ce?

Explicația e simplă și ne-a oferit-o chiar Blaga, astăzi:

„Am şi eu responsabilităţi pentru partid şi o să mă implic mult în parcursul partidului din poziţia de simplu membru de partid. Asta înseamnă că o să ţin colegii aproape şi partidul o să rămână puternic şi unit” a spus liberalul.

Altfel spus, DNA l-a lăsat liber pe Blaga pentru a nu impieta asupra campaniei electorale a ”partidului meu”, iar acesta își va vedea, în consecință, liniștit, de atribuțiile organizatorice, chiar fără să mai aibă titulatura de co-președinte.
Nu de alta dar, așa cum sublinia chiar președintele Iohannis, astăzi, ”Prin această evoluție (anchetarea lui Blaga n.n.) PNL a ajuns într-o situație complicată”.
Și nu se face, vorba aia, ca DNA să-și asume răspunderea pentru respectiva ”complicație”. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

2 Comentarii

  1. pai si dragnea e bine mersi, asa ca partidele sunt multumite

  2. Domnule B.T.I. se poate face o legatura intre faptul ca nu a fost arestat acest “nevinovat” si telefonul dat lui Iohannis inainte de a se duce la DNA in calitate de martor?. Martor ca a luat 700.000 de euro spaga?. Oare pe T.O. s-a vorbit dupa ce Blaga l-a informat pe marele MUT?. Eu cred ca da dar telefonul a fost unul micutz.
    Bine ca avem un presedinte premiat care lupta pentru statul de drept, pentru eliminarea coruptiei din tara etc. Nu stiu daca marele premiu a fost si pentru stavilirea abuzurilor procurorilor si judecatorilor din cimpul tactic.
    Cu respect.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998