CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

De ce nu l-a anchetat DNA pe Boureanu in 2009

4 comentarii / 3819 vizualizări / 18 aprilie 2018

Potrivit unui comunicat oficial de azi, DNA a început urmărirea penală împotriva unui lot de prezumtivi infractori, Sebastian Vlădescu, Ionuț Costea, Mihaela Mititelu și Cristian Boureanu. Cei în cauză sunt acuzați de trafic de influență și luare de mită, infracțiuni încadrate la capitolul corupție, comise în urmă cu aproape un deceniu.

DNA susține, bunăoară, că în anul 2009, Boureanu Cristian, deputat în Parlamentul României, a acceptat promisiunea de a primi de la o firmă străină 2 milioane de euro pentru ca, în schimbul acestei sume, să își exercite influența asupra lui Vlădescu Sebastian, precum și asupra conducerii Ministerului Transporturilor, în beneficiul companiei străine, spre a primi un contract de reabilitare a căii ferate București-Constanța.
Unii s-ar putea întreba de ce DNA intervine în acest scandal de corupție cu o întîrziere de nouă ani.

Răspunsul e foarte simplu: în 2009, deputatul Cristian Boureanu nu putea fi deranjat de procurori cu asemenea fleacuri, în condițiile în care la acea vreme el era membru marcant (vezi foto de la confruntarea prezidențială televizată) al echipei de susținere a președintelui Traian Băsescu în cursa pentru obținerea celui de al doilea mandat. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

4 Comentarii

  1. Ian auzi. Da’ pe firma aia străină care se presupune că dete mită o deranjează Ciorduța cu ceva? Sau îi zdrăngăne medaliile de pe la ambasade?

  2. Firma se chema parca Penta Ocean si tot ei au fost si antreprenorii terminalului de containere Agigea.

  3. Ce intrbare…. Pai cine era Daddy in 2009?

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998