CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Declaratie invaluita de mister: de unde stie PNL ca Orban va fi achitat?

0 comentarii / 5186 vizualizări / 25 ianuarie 2018

În cadrul unui interviu acordat azi siteului ziare.com, președintele PNL, Ludovic Orban, face o afirmație extrem de interesantă, chiar explozivă, conform căreia achitarea sa în procesul de corupție aflat pe rol este certă. De aici marea întrebare: cine și cum să-i fi oferit lui Orban și PNL asemenea garanții?

În interviu, se amintește faptul că PNL a fost sever criticat pentru ca s-a dus la consultarile de la Cotroceni fara o propunere de premier.

Liderul PNL respinge, însă, acuzația, spunînd:
”Dar nu e adevarat. Pozitia oficiala a PNL a fost cat se poate de limpede: daca ni se va solicita, vom incerca formarea unei majoritati parlamentare care sa asigure investirea unui guvern fara PSD. Si exista consens in partid ca, in cazul in care ni se solicita formarea unei majoritati parlamentare, candidatul sa fie presedintele partidului”.

E momentul ca lui Orban să i se amintească marea sa problemă, anume că, după standardele enunțate de președinte, el este penal.

Răspunsul vine prompt:

”Am o achitare pe fond, iar evolutia procesului in apel este si mai clara. Daca ar fi existat aceasta rezerva, PNL putea formula si alta propunere (s.n.)(…) Avem oameni cu pregatirea, experienta, intelegerea necesara functiei”.

Atenție mare: aici nu e vorba, deci, de o opinie personală a lui Orban, la care are dreptul, ca orice cetățean, ci e vorba de o informație care ar fi stat la baza desemnării sale de către partid, în unanimitate, ca prezumtiv premier, știute fiind criteriile șefului statului. O informație care a făcut imposibilă existența oricărei ”rezerve” la momentul deciziei.
Ori, o decizie de asemenea greutate și cu unanimitate nu se putea lua în partid, de asemenea, decît pe baza unei informații extrem de puternic susținute.
De unde ar fi putut proveni, oare, această asigurare privind verdictul în cazul lui Ludovic Orban, verdict care, se știe, e apanajul deplin al judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție? (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998