CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Declaratii incendiare: regimul nazist Erdogan si epurarea ”evreilor” gulenisti

1 comentariu / 3942 vizualizări / 21 iulie 2016

În Turcia nu se poartă în aceste zile o bătălie cu autorii tentativei de lovitură de stat de vineri, ci cu o grupare uriașă, puternică și periculoasă care a infiltrat statul turc încă din anii 70; acesta e motivul real al epurărilor halucinante de profesori ori funcționari publici care au loc în domenii aparent fără legătură cu puciul. Spectaculoasele explicații sunt furnizate de ambasadorul Turciei la București într-un interviu acordat ieri Hotnews, la pachet cu afirmații de-a dreptul terifiante, Per ansamblu, tezele oficiale ale regimului Erdogan sunt identice cu cele ale lui Hitler din anii 30, atît doar că evreii sunt înlocuiți cu ”guleniștii”.

Lucrurile încep să se limpezească, iar regimul Erdogan să dea cărțile pe față: în Turcia se derulează o epurare masivă a tuturor celor bănuiți că fac parte din gruparea FETO, adepții lui Fetullah Gulen, oameni care ar fi infiltrat structurile statului turc încă de acum cîteva decenii, cu gînduri rele.

Pseudo-puciul de vineri a fost doar o scînteie care a declanșat procesul amintit.

Ambasadorul Turciei la Bucuresti, Osman Koray Ertaş, explică ce se află în spatele miilor de arestări din țara sa, multe neavînd, aparent, legătură cu puciul.
Pe alocuri, declarațiile sale sunt șocante.

Întrebat, astfel, de ce se crede că SUA ar fi implicată în puci, Ertaș oferă o explicație năucitoare:

”In societate turca exista un urias resentiment fata de ceea ce s-a intimplat, pentru ca sute de civili au fost ucisi; armata turca adevarata niciodata nu ar fi atacat Parlamentul sau civili; exista o furie masiva in societate si multa lume – inclusiv lideri ai Opozitiei politice – crede ca ce s-a intimplat s-a intimplat din cauza lui Gulen. Asa ca atunci cind vad ca Gulen traieste fericit in SUA, trag imediat concluzia ca SUA ar putea fi in spatele acestui puci”.

Întrebat în legătură cu miile de epurări de profesori, magistrați, funcționari, ambasadorul explică:

”Principala lor vina e ca sint membri ai FETO. In anii 70, FETO a inceput sa creeze un adevarat imperiu, e un lung efort sa stringa oameni, sa le transmita ideologia lor si apoi sa-i numeasca in pozitii-cheie din institutiile statului. Au existat momente, mai ales in ultimii zece ani, in care au fost sustinuti atit de guvern, cit si de o mare parte din societate, pentru ca multi oameni au crezut ca FETO reprezinta o organizatie benigna, care deschide scoli, duce steagul turcesc in strainatate; asa s-a ajuns ca in toate institutiile de stat sa exista mii de gulenisti care si-au ascuns adevarata motivatie si apartenenta la cultul gulenist; de aceea sint numiti un stat paralel: ei nu urmeaza ordinele superiorilor ierarhici din institutia in care lucreaza, ci ordinele din FETO (…) Acest grup a fost identificat ca o amenintare la adresa securitatii nationale”.

Ertaș mai declară că FETO a fost declarat încă de acum trei luni drept organizație teroristă.

”Din 2014, serviciile de securitate au identificat FETO drept o grupare foarte periculoasa; dupa 2014 procurorii au deschis multe anchete care au vizat membri ai FETO. Un exemplu este fraudarea concursurilor de angajare in institutiile de stat: au furat subiectele de examen si le-au dat rezolvarile membrilor FETO, asa ca au reusit sa populeze institutiile-cheie. Au facut-o trei ani consecutiv. S-a dovedit a fi o forta foarte periculoasa indreptata impotriva statului(…) Toti acesti oameni au fost arestati sau suspendati pentru ca faceau parte din organizatia lui Gulen” spune Ertaș.

Și, tot din 2014, potrivit diplomatului ”în fiecare institutie au fost facute verificari legate de apartenenta angajatilor la aceasta institutie. Serviciile secrete au facut un efort mare. Asa ca atunci cind a avut loc tentativa de lovitura de stat, dupa declaratiile si marturiile initiale si dupa ce au fost adunate primele informatii de la serviciile secrete, acesti oameni au fost suspendati pentru a nu pierde controlul intr-un moment foarte dificil. Pentru ca nu stii niciodata ce pot face acesti oameni in institutiile in care sint angajati; sint foarte periculosi; cind discuti cu ei par benigni, dar in realitate sint gata de orice, sint ca si oamenii-kamikaze. Deci aparatul de stat ia masuri preventive prin suspendarea acestor oameni”.

Cum a început ”atacul” guleniștilor la adresa statului turc?

”Miscarea a inceput in anii 70; au crescut copii si i-au plantat apoi in institutii-cheie, ascunzindu-le adevaratele motive. Ce e diferit acum e ca, daca inainte erau tolerati, dupa 2014, dupa ce au inregistrat ilegal convorbirile nu doar ale liderilor politici, dar si ale tuturor decidentilor, ale unor ziaristi, a fost un soc pentru toata lumea si am vazut ca acesti oameni sint periculosi, i-am vazut operind clandestin, le-am vazut fata urita ascunsa in spatele zimbetelor si comportamentului benign” explică diplomatul.

Problemele apar atunci cînd vine vorba de stabilirea legăturilor între cei epurați și organizația FETO.

De aici, declarațiile ambasadorului devin de-a dreptul aiuritoare:
”La cea mai mare baza aeriana din Ankara, de unde au fost coordonate multe operatiuni din timpul puciului, in dimineata in care politia si armata reala au preluat controlul, au gasit un profesor asociat de religie la Universitatea Sakarya; numele sau e public. Cind Politia i-a perchezitionat biroul din Facultate a gasit o carte a lui Gulen. Asa ca pot deveni cu adevarat kamikaze”.

Sau: ”Cand a fost capturat pilotul elicopterului care i-a transportat pe soldatii ce trebuia sa-l asasineze pe presedintele Erdogan in Marmaris, asupra sa au fost gasite versetele religioase ale lui Fetulah Gulen”.

Incredibile similitudinile cu epurarea operată de comuniști, în anii 50. Și pe atunci, era suficient să ți se găsească în casă, la perchezițiile Securității, vreo carte ”dubioasă” ca să înfunzi rapid pușcăria.

Argumentele epurării sinistre din Turcia furnizate de ambasadorul Ertaș seamănă, însă, aproape perfect, cu cele ale lui Hitler vizavi de epurarea evreilor din structurile statului german.

În unicul său interviu acordat unui ziarist evreu, în 1931, pentru The Jewish Criterion, Hitler spunea:

”Programul nostru este să curăţăm Germania de toate elementele care stau în calea întoarcerii ei la normalitate. Germania trebuie să devină o ţară a germanilor, a cetăţenilor germani liberi, nu a sclavilor germani dominaţi de capitalul evreiesc (…) Evreii au infestat cultura şi politica germană cu viziunile lor. Singura cale prin care pot fi salvaţi germanii care au fost infestaţi cu iudeofilie este să etichetăm tot ce este evreiesc ca fiind negerman. Ei sunt un adevărat pericol”.

”Viaţa germană trebuie curăţată de toate elementele străine care deformează adevăratul spirit german. Guvernul trebuie să fie în mâinile germanilor şi să aibă un singur scop: să elibereze Germania din sclavia din prezent. Aceasta se poate face insuflând germanilor respectul de sine pe care l-au pierdut şi credinţa în propriile lor puteri. Propaganda pe care o derulăm este menită să sporească încrederea de sine a germanilor”.

”Chiar vreau să scap de acei evrei care, de la război încoace, ne-au invadat ţara dinspre Europa de Est şi ne-au slăbit morala prin speculaţii nebuneşti, care sunt lipsiţi de patriotism şi care au adunat averi din catastrofa noastră naţională. În ceea ce-i priveşte pe restul, nu vreau decât să le limitez influenţa promulgând interdicţii legale împotriva participării lor în guvern şi eliminând din viaţa publică neevrei care se comportă ca nişte marionete ale capitalului evreiesc”.

După cum se vede, regimurile dictatoriale au, dintotdeauna. o obsesie bolnavă în a epura aparatele de stat și nu numai de influențele nefaste ale diverselor forțe oculte: iudeo-masoneria, burghezo-moșierii, guleniștii etc.

În Turcia, urmează, foarte probabil, lagărele de concentrare. Avînd în vedere că pușcăriile turcești au un grad de ocupare, în medie, de 300%, țara lui Erogdan fiind campioana plîngerilor la CEDO pe această temă, e greu de crezut că să vor găsi locuri pentru miile – poate zecile de mii- de arestați după puci. Așa că singura soluție ar rămîne închiderea prizonierilor în țarcuri.

Interesant de punctat, pe final, o afirmație a ambasadorului turc din interviu:
”Vad viitorul tarii mele in Europa; cind spun Europa nu e vorba neaparat de UE, pentru ca nu trebuie sa fii neaparat membru UE pentru a fi european cu adevarat”. (B.I.)

 

foto: thevillagessuntimes.com

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. […] sursa: inpolitics.ro […]

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998