CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Deutsche Welle, despre ignoranta care conduce anticoruptia din Romania

3 comentarii / 9628 vizualizări / 25 ianuarie 2017

În opinia prestigioasei Deutsche Welle, anticorupția din România a ajuns să stea într-o singură persoană, și aia cam ignorantă, cu referire directă la Laura Kovesi. Eleganți, analiștii DW nu folosesc termenul de ignoranță, ci mai rezervata sintagmă ”candoare care permite toate bănuielie”, dar verdictul tot nemilos rămîne, mai ales prin prisma argumentației folosite: Kovesi și-a procurat un soft ca să-și verifice propria lucrare(?!!!), adică un gest de rîsul curcilor care a stupefiat presa.

Pornind de la anunțul referendumului prezidențial, analiștii DW își manifestă scepticismul față de de eficacitatea acestuia:

”În ciuda faptului că inițiativa președintelui Iohannis are toate aparențele unei mișcări politice reușite, avem îndoieli în privința eficacității sale de profunzime. Cu siguranță că un referendum validat va funcționa ca un puternic ascendent în confruntarea cu PSD și că va reprezenta o platformă pentru relansarea lui Klaus Iohannis, dar nu va fi suficient pentru ca lupta împotriva corupției să fie naturalizată pe deplin și să primească, așa zicând, cetățenie română. Lipsește ceva, un detaliu care ține de încredere. Un singur amănunt care să dovedească imparțialitatea președintelui ar putea provoca mai mult atașament pentru lupta anticorupție decât 10 referendumuri la un loc. De exemplu, dacă președintele Iohannis ar cere demisia șefei DNA Laura Codruța Kövesi, ar dovedi și celor mai sceptici că lupta împotriva corupției nu este o baricadă politică și că este cu adevărat o luptă cavalerească în sensul moral al termenului. Șefa DNA nu mai are astăzi nevoie de denunțători și comisii de evaluare, căci a devenit propriul ei detractor. Întrebată de plagiat, șefa DNA a răspuns: ”Mi-am achiziţionat, când a apărut a doua verificare, când a fost declanşată, mi-am achiziţionat personal, din bani proprii, acel soft care s-a folosit şi mi-am verificat teza şi este o teză corectă”.

”Candoarea șefei DNA permite toate bănuielile”

Orice comentariu ar suna ca o explicație a poantei.

Prin urmare dacă lupta împotriva corupției stă într-o singură persoană, una a cărei candoare permite toate bănuielile, ceva rămâne suspect. Și referendumul riscă să rămână o simplă paradă, fie și una încărcată de fast” mai scrie DW. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Kovesi ar trebui sa demisioneze, daca nu Presedintele sa o demita urgent pt. ca democratia in Romania si statul de drept sa se stabilizeze in limetele normale. Daca nu ne vom mai invirti ani de zile in jurul DNA care nu este justitia in tara.

  2. iohannis nu poate fi seful luptei impotriva coruptiei,deoarece el este un infractor dovedit

  3. Kovesi e din ce in ce mai penibila. Eu cred ca tatal ei a ajutat-o la redactarea lucrarii de doctorat copiind pasaje intregi din alte lucrari fara sa-i spuna. Chiar vreti sa-l dea in gat pe taica-su? Uitati-va cat il apara pe frate-su! E o doamna care tine la onoarea familiei sale! De apreciat!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998