CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dezvaluire bomba a Deutsche Welle: Macron – cenzurat de Palatul Cotroceni la Bucuresti

0 comentarii / 4998 vizualizări / 27 septembrie 2017

Președinția României a cenzurat în mod misterios un pasaj din declarațiile rostite la București de președintele Franței, Emmanuel Macron, cu ocazia vizitei din august, și în care acesta vorbea despre forța de muncă autonhtonă care părăsește vertiginos România.

Descoperirea aparține siteului german Deutsche Welle, într-un material dedicat ciudatei pasivități a României față de frămîntările din interiorul UE: ”Problema este că românii speră să fie preluați și că nu mizează pe forțele lor proprii” scriu analiștii DW, care mai remarcă statutul de carne de tun care pare să fie rezervat românilor, mai ales în plan militar.

”Proiectul avansat de Emmanuel Macron e gata să ofere românilor posibilitatea de a se înrola în armata franceză reconvertită în forță de reacție europeană. Nu e ceva cu totul nou, căci un batalion românesc activează deja sub comandă germană, dar nu putem să nu remarcăm că situația aduce mai mult cu condiția politică a românilor transilvăneni din secolul al XIX-lea. Lucrătorii români ieftini nu pot concura pe piața muncii din Franța, dar unii dintre ei se pot înrola în armata care va lupta pe diferite fronturi, în Africa sau Orientul Mijlociu și care, în plus, va fi suverană față de NATO” scrie D.W.

Și tot ei remarcă o neașteptată cenzură operată de Cotroceni asupra discursului președintelui francez, din conferința comună cu Klaus Iohannis:

”Emmanuel Macron spunea la București, în declarația de presă comună cu președintele Iohannis, că detașarea lucrătorilor are efecte negative și în România, căci – explica el – ”problema lucrătorilor detașați stă astăzi în faptul că (…) duce la angajarea în Franța a unor cetățeni din alte țări ale Uniunii și cu deosebire din țări cu costuri scazute, (…) răpind, în cazul de față, talentele României și provocând o concurență neloială.”(s.n.)
Pasajul subliniat a fost eliminat din traducerea în limba română oferită de serviciul de presă al Palatului Cotroceni, dar el a fost rostit și reținut în transcrierea Ambasadei Franței la București. Ne-am fi așteptat să se fi întâmplat exact invers, căci pasajul sună destul de ipocrit. Dar cu toată prefăcătoria sa, președintele Macron are partea sa de dreptate, căci de când lucrătorii români pot obține angajamente lungi în Occident, nu mai găsești în România niciun zidar, faianțar, instalator, iar prețurile au crescut enorm” mai comentează analiștii siteului.

De ce a fost eliminat pasajul respectiv din discursul președintelui francez?

S-a temut, oare, președinția României că el ar putea repune pe tapet marea problemă a României, anume că nicio autoritate a statului nu pare preocupată de migrația masivă a forței de muncă autohone, calificate, peste hotare, fără ca locul acesteia să fie luat de altcineva?
Un răspuns pe care numai administrația prezidențială l-ar putea oferi. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998