CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dezvaluiri – Cotroceni in mandatul Basescu: palatul ororilor democratiei

0 comentarii / 9710 vizualizări / 25 iulie 2016

Terifiante dezvăluiri făcute duminică seara de Traian Băsescu la emisiunea lui Ciutacu, de la RTV. Fostul președinte a vorbit despre războiul dintre trioul Coldea-Kovesi-Stanciu și Udrea-Bica-Georgescu, un conflict politic care a însîngerat structuri majore ale statului. Cu toate acestea, adevăratele, cutremurătoarele dezvăluiri au venit mai degrabă indirect, scoțînd la iveală felul în care se trag sforile, de la nivelul cel mai înalt, într-o Românie așa-zis democratică. Practic, încercînd să vină în ajutorul unor oameni ai săi în dificultate, Băsescu s-a autodetonat, relatînd, senin, cum călca în picioare, ca președinte, toate regulile democrației.

Cum se știe, de acum, anul electoral a marcat o falie de proporții în rîndul fidelilor numiți de Băsescu în diverse posturi-cheie: pe de-o parte, trioul Coldea-Kovesi-Stanciu s-au plasat de partea candidatului Klaus Iohannis, pe de alta, grupul Udrea-Georgescu-Bica de cealaltă. Odată ce Iohannis a devenit victorios, primul trio și-a luat revanșa la adresa celui de al doilea, moment pentru ca Traian Băsescu să lanseze celebra formulă ”Trei oameni de ai mei i-au arestat pe alți trei oameni de ai mei!”.

Ce nu a spus Băsescu explicit a fost, însă, modul sinistru în care, în biroul său de la Cotroceni, se purtau discuții și se luau decizii în domenii mult dincolo de atribuțiile unui președinte. Am aflat, bunăoară, din Jurnalul Elenei Udrea că aceasta apela la președinte chiar și pentru a rezolva spinoasa problemă a audierii la DNA fără a da ochii cu presa, caz în care Băsescu i-a indicat pe unde să intre în sediul direcției fără a fi văzută: ”L-am sunat imediat pe Președinte, pentru că mi s-a părut evident că se încearcă compromiterea mea. Președintele mi-a zis că pot intra pe prin lateral, pentru a evita un scandal de presă”.

Dar, cele mai grave dezvăluiri le-a făcut Băsescu însuși, aseară.

El a intervenit telefonic în emisiunea în care era intervievată fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, care-și povestea avatarurile de după arestarea din 2014, după ce intrase în conflict cu binomul Coldea-Kovesi.

Iată ce a spus, între altele, fostul șef al statului:

”Este a doua emisiune în care Alina Bica spune că a vrut să-și prezinte demisia unui înalt demnitar. Vreau să închidem subiectul: la mine a venit, și mi-a spus, ”Dle.președinte, doresc să-mi prezint demisia”, explicîndu-mi de ce. Nu am să intru în detalii extraordinar de mari, dar mi s-a părut că se prefigura statul mafiot, adică, un serviciu de informații, printr-un prim-adjunct, respectiv un procuror-șef al unei structuri a Parchetului General, își aleseseră drept țintă șefa unei structuri anti-mafia pentru simplul motiv că nu executa ordinele primite de la prim-adjunctul SRI, de la generalul Coldea.
Și i-am spus ”fată dragă, du-te și vezi-ți de treabă, în statul acesta nu se poate întîmpla așa ceva pentru că nu suntem un stat mafiot în care niște indivizi cu putere extraordinară să poată aresta pentru că vor ei, pentru că îi deranjează sau pentru că nu le execută ordinele un procuror șef al DIICOT. Statul român nu e un stat de tip mafiot, ca tu să fii arestată pentru simplul motiv că nu te înghite șefa DNA, ca instrument al lui Coldea”.
Cînd am avut situația că trei oameni de ai mei (Coldea, Kovesi, Livia Stanciu n.n.), pe care i-am numit-o eu, au arestat alți trei din echipa mea (Bica, Udrea, Horia Georgescu n.n.), nu am spus că eu am promovat-o pe dna.Bica sau pe Georgescu de la ANI. Georgescu, spre exemplu, spre deosebire de dna.Bica, care nu a acceptat să fie sluga SRI, și-a găsit capătul pentru că a cerut cu insistență să fie anchetat dosarul de incompatibilitate al președintelui Iohannis, drept pentru care, tot cei doi (Kovesi & Coldea n.n.) i-au făcut înscenarea cu ANRP, că nu știu ce restituiri a făcut… Eu astăzi am tras un semnal, dar dacă instanțele nu mă cheamă ca martor pentru a restabili adevărul privind motivul pentru care Bica a fost arestată, va fi un moment cînd voi începe să vorbesc public.
Statul ăsta, prin instituțiile lui, nu se poate transforma într-un stat mafiot care arestează pe cine nu îi convine….”

Băsescu a mai declarat că nu poate furniza mai multe amănunte pentru că ”au fost discuții care au avut loc în cabinetul meu”.
În egală măsură, el a spus și că că nu era la curent cu informația că Laura Kovesi constituise la DNA un grup de lucru care se ocupa de Alina Bica, dar a dezvăluit că ”știe că aceasta a făcut, în schimb, obiectul unor denigrări și încercări de a-i pune capac, pentru că au fost discuții repetate în biroul președintelui României, în care i-am avertizat: ”Opriți-vă!”. Nu s-au oprit și și-au dus treaba pînă la capăt, pentru că (Bica n.n.) nu le-a devenit slugă. Vreau să merg martor în procesul dnei.Bica; faptul că instanțele au refuzat pînă acum nu e corect. Pînă la urmă, cei care au făcut înscenarea și cu directorul ANI, cu Georgescu, doar pentru că a avut tupeul să respecte legea, să răspundă”.

De-a dreptul halucinant: într-un stat care se pretinde de drept, procurorul șef al DIICOT se duce de două ori direct la președintele țării pentru a-și prezenta demisia, reclamînd că se vrea arestarea ei de către șefa DNA, cu sprijinul SRI, iar acesta ”rezolvă” situația în stil propriu. Adică, îi cheamă pe Kovesi și Coldea la el în birou, nu o dată, ci de multe ori!, și le cere să oprească anchetele privind-o pe Bica, care nu trebuie să devină ”sluga” acestora.

Ghinionul naibii, cei doi nu se astîmpără, astfel că, potrivit aceluiași Băsescu, se ajunge, finalmente, pe teritoriul statului de tip mafiot: Bica e arestată, la fel și șeful ANI, căruia i s-ar fi înscenat un dosar drept pedeapsă pentru că a periclitat alegerea lui Iohannis drept președinte.

Ce nu a explicat Băsescu e motivul pentru care nu a tăiat în carne vie, cerînd de la bun început demisiile celor suspectați că nu respectă regulile democratice, ba chiar că pun bazele ”statului mafiot”. Ori motivul pentru care se întîlnea cu Bica în biroul său de la Cotroceni. Ori cu Kovesi. Ori motivul pentru care îi dădea sfaturi ”tehnice” Elenei Udrea.

Declarațiile de aseară ale lui Băsescu, totodată, confirmă spectaculos veridicitatea dezvăluirilor din ultimii doi ani ale Elenei Udrea.
Să ne amintim, bunăoară, ce scria ea în denunțul făcut la DNA, anul trecut, și adresat procuroarei Mihaela Moraru:

„Tot între Bica și Kovesi a mai fost un scandal. Bica l-a anchetat și reținut pe (comisarul n.n.) Berbeceanu. Acesta, se pare, era un apropiat de Kovesi. Bica mi-a spus că a găsit poze cu Berbeceanu și Kovesi într-un laptop al acestuia. Kovesi a început cercetarea celor care luaseră decizia de a cere arest preventiv pentru Berbeceanu, Bica a aflat că la audierea procurorului DIICOT care instrumentase cazul, fusese întrebat despre ea, în sensul în care se încerca acuzarea ei, ca cea care dispusese acțiunea de la Alba. I s-a părut evident că este o încercare de a fi acuzată și a mers la SRI și la Președinție să le spună că hărțuirea ei este comandă și că este periculos să înceapă o vendetă și o luptă între ea și Kovesi, între DIICOT și DNA. Codruța Kovesi a negat c-au fost puse întrebări legate de ea (de Bica n.n) în ancheta împotriva procurorului DIICOT. Bica i-a cerut înregistrarea audierii. I-a promis în fața președintelui (Traian Băsescu n.n) că i-o va trimite. Nu i-a trimis-o niciodată.”

Este aceeași întrevedere Bica-Băsescu, observați, de care a vorbit aseară și fostul președinte.

Udrea nu a mințit: la Cotroceni se făceau jocuri oculte, implicînd președintele, serviciile, parchetele, justiția etc.

Iată un alt exemplu de dezvăluire făcută de ea în celebrul Jurnal: ”La un moment dat aflând că la sediul SRI din Băneasa se duc Eduard Hellvig și Petrache de la Ilfov, la Coldea, să se pună de acord pe diverse lucruri legate de Iohannis și că aceștia spuseseră că i-a asigurat Coldea că nu va fi declarat incompatibil până la alegeri Iohannis, m-am dus să-i spun lui Maior că se lucrează împotriva lui Ponta cu aceste metode.”

Pînă acum, dezvăluirile sale putea fi puse pe seama unei femei speriate de spectrul pușcăriei, ori pur si simplu mitomană.

Astăzi, nu doar că le confirmă însuși fostul președinte, dar acesta anunță public că vrea să meargă cu ele în instanță, sub jurămînt. Cum ar arăta statul român după ce omul care i-a fost 10 ani președinte va spune în Justiție, sub jurămînt, că șeful operativ al SRI și șefa DNA au ”tras” în campanie pentru actualul președinte?

Gluma se îngroașă în România!

Pentru că marea, tragica întrebare, care se ridică e următoarea: dacă asemenea lucruri se întîmplau, în disprețul statului de drept, pe vremea lui Traian Băsescu, cel care i-a adus în funcții pe ”deviaționiștii” Coldea, Kovesi, Stanciu etc, oare ce se întîmplă azi, în vremea lui Iohannis, cel care, în mod invers, a fost adus în funcție de respectivii? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998