CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dezvaluiri-soc si intrebari-cheie privind fraudarea alegerilor din 2009

0 comentarii / 4673 vizualizări / 3 mai 2017

”La 20 de ani de la Revoluţia română, România a devenit un stat mafiot în care postul de preşedinte poate fi cumpărat de cel care are bani, influenţa şi instrumente prin care să fraudeze alegerile”. Incendiara declarație aparține unui politician aflat în conducerea Comisiei SRI timp de două mandate și a fost făcută sub cupola Parlamentului la doar cîteva zile după celebra noapte a alegerilor dintre 6 și 7 decembrie 2009. O declarație care conține informații și întrebări explozive, numai bune de plasat pe lista de verificări a comisiei parlamentare de anchetă.

Deputatul PSD Ion Stan, căci despre el este vorba, a plătit scump, conform multor opinii îndreptățite, anumite declarații grele făcute de-a lungul timpului în parlament. Arestat și condamnat la închisoare în 2012 pentru o presupusă șpagă, despre el s-a spus că a suferit, de fapt, o răzbunare din partea serviciilor secrete, dorindu-se, concomitent, să i se închidă gura. Mai înainte ca asta să se întîmple, însă, el a apucat să facă afirmații explozive în cadru oficial, pe teme nu mai puțin explozive.

Pe 15 decembrie 2009, astfel, la o săptămînă după victoria lui Băsescu în alegeri, deputatul a afirmat, într-o declarație parlamentară, că acesta fusese ales prin fraudă.

„Maşina de fraudare a alegerilor prezidenţiale a folosit toate mecanismele care puteau fi accesate, după cum urmează: Instituţiile statului: poliţie, jandarmerie, servicii secrete, prefecturi, servicii deconcentrate, agenţi economici cu capital de stat au acţionat prin intimidare, şantaj şi forţă, instaurând frica în rândul unei populaţii sărăcite peste măsură şi uşor de manipulat.
Implicarea STS şi DGIPI în procesul de organizare, desfăşurare şi urmărire a procesului de votare şi monitorizarea demersurilor adversarilor politici ai lui Traian Băsescu, demonstrează că Traian Băsescu şi PD-L au ridicat la nivel de stat poliţia politică care a devenit omnipotentă şi omniprezentă în viaţa fiecărui cetăţean care se teme pentru viaţa intimă, demnitatea şi onoarea sa. Ne întrebăm de unde ştie Traian Băsescu ce fac adversarii săi politici, dacă nu de la aparatul poliţiei politice din Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Serviciile Secrete? De unde ştia Traian Băsescu, la ora 19, că a câştigat, dacă nu de la Felix Tătaru şi STS, cei care erau pregătiţi să fraudeze alegerile cu ajutorul softului? Ne întrebăm de ce este aşa de sigur Traian Băsescu că „Totul a fost un fleac şi că ne-a ciuruit pe toţi”, şi de unde atâta siguranţă că, dacă s-ar renumăra voturile, ar câştiga încă trei procente. Nu cumva scenariul fraudării despre care are cunoştinţă, îi oferă această garanţie?” a declarat Stan.

El a făcut, cu acel prilej, o dezvăluire-șoc:

”Sumele imense de bani scoase din bănci, în ultimele săptămâni, în bancnote de 5, 10, 50 şi 100 lei, care depăşesc cu mult masa monetară necesară plăţii salariilor, pensiilor şi altor drepturi ce se cuvin anumitor categorii socio-profesionale, dovedesc că fraudarea alegerilor prezidenţiale prin cumpărarea de voturi a fost masivă, iar reţelele de criminalitate economico-financiare au prosperat văzând cu ochii în ultimele luni. Ne întrebăm de ce tac băncile şi Oficiul de prevenire şi combatere a spălării banilor, când aceste aspecte sunt evidente?
Schimburile valutare imense din ultima perioadă au influenţat cursul monedei naţionale din ultimele săptămâni, iar BNR tace făcându-se că nu sesizează acest aspect”.

Vicele comisiei SRI mai susținea că ”Folosirea informatorilor şi a persoanelor de sprijin în muncă operativă de Ministerul Administraţiei şi Internelor, plătiţi din cheltuielile operative ale unor instituţii ale statului ca vectori electorali, reprezintă un alt mecanism de fraudare a alegerilor, care demonstrează că România se îndreaptă cu paşi repezi spre o dictatură de tip mafiot unde o clică obedientă unui preşedinte „jucător” doreşte să regleze conturile, să stăpânească şi să dicteze totul”.

Misterioasa intrevedere a lui Basescu din noaptea de 6-7 decembrie 2009

Urma, în fine, o foarte interesantă suită de întrebări la adresa președintelui Traian Băsescu, la care, evident, nu a venit niciodată un răspuns:

”Dacă a avut cunoştinţă de demersul lui Blaga şi Videanu privind efectuarea unei vizite lui Sorin Ovidiu Vântu şi oferirea unei mari sume de bani şi ce i-au cerut în schimb?

De unde deţine caseta privind vizita în Rusia a lui Mircea Geoană, cine a prelucrat-o, în ce scop şi de ce nu a prezentat-o până acum românilor ?

Dacă a ştiut de videoconferinţa organizată de Vasile Blaga la sediul MAI în ziua de 6 decembrie 2009, ce s-a transmis şi ce s-a cerut aparatului de conducere a instituţiilor subordonate MAI şi dacă este mulţumit de modul cum a acţionat DGIPI şi reţeaua de informatori şi colaboratori.

Cu cine s-a întâlnit în noaptea de 6/7 decembrie între orele 0,30-01,30, ce a stabilit pentru asigurarea plusului de 100.000 de voturi şi cât de implicată este o instituţie a statului cu competenţe în exteriorul ţării în această operaţiune de fraudare a alegerilor?

Ce sarcini de partid au primit în dimineaţa zilei de 7 decembrie şefii serviciilor secrete la Cotroceni, în privinţa aducerii buletinelor de vot din străinătate şi ştergerea urmelor fraudării alegerilor prezidenţiale?”

Dacă, la acea vreme, problemele ridicate de deputatul Ion Stan, despre care existau informații că e porta-vocea grupării anti-Coldea din SRI, au fost mușamalizate, azi, poate nu ar strica repunerea lor pe tapet de către Comisia de anchetă. Dacă, desigur, nu va fi ea însăși ”mușamalizată”. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998