CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dincu: ”USL nu se mai reface, PSD trebuie sa ia minim 40% la europene”

1 comentariu / 2026 vizualizări / 23 aprilie 2014

Sociologul PSD Vasile Dîncu afirmă, într-un interviu apărut azi, că social-democrații sunt obligați să ia minim 40% din voturile electoratului la alegerile europarlamentare dacă vrea să aibă șanse reale la prezidențiale, anunțînd, totodată, că refacerea USL nu este decît „un vis”.

”În primul rând, PSD trebuie să atingă la alegeri cel puțin 40% pentru a putea pregăti, de pe o altă poziție, alegerile prezidențiale” afirmă Dîncu, pentru Ziuanews.ro. ”Devine partidul dominant care alege partenerul pentru viitoarea coaliție, care va propulsa candidatul la prezidențiale. Dacă niciunul dintre cele două urmăritoare PNL și PDL nu ajunge la peste 20%, ceea ce este previzibil, acumularea până la 50% +1 este deja facilă. Apare deja o atracție naturală spre câștigător și electoratul celorlalte partide se demobilizează, și nu ar fi absurd ca un candidat al PSD și al unei mici coaliții să câștige chiar din primul tur”.

”Pe de altă parte, USL este un vis, nu cred că va mai deveni realitate. Tăriceanu nu poate convinge PNL să-l ejecteze pe Crin Antonescu pentru a se reface USL, iar dacă, prin absurd, Crin ar reveni alături de Ponta, USL ar fi taxat pentru ipocrizie și nu ar obține punctajul maxim. PSD trebuie să joace cu toate forțele și cu încredere pentru că are singurul electorat disciplinat și optimist în acest moment” mai spune sociologul.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. baliverne al dancului, nu poate castiga din primul tur, nu ii lasa constitutia, ar trebui sa voteze pe plagiator jumatate din cati sunt pe listele electorale, adica 9 milioane

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998