CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

DNA a luat-o rau pe aratura: razboi si genocid fara violenta

0 comentarii / 4630 vizualizări / 14 decembrie 2017

Conducerea DNA pare să-și fi pierdut rău busola, dacă e să analizăm ultimul comunicat oficial al instituției, postat în această seară pe site și în care se încearcă zugrăvirea unui peisaj apocaliptic al justiției după unele modificări care se preconizează în parlament. Mai exact, delirantul comunicat deplînge, între altele, imposibilitatea arestării preventive, pe viitor, a autorilor infracțiunilor de război sau genocid, dacă respectivele fapte au fost comise fără violență(?!!).

Referindu-se la dezbaterile privind transpunerea în legislație a Directivei (UE) 2016/343 a PE și a Consiliului din 09.03.2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție și a dreptului de a fi prezent la proces în cadrul procedurilor penale, DNA susține că ”Aceste modificări vor avea un efect devastator asupra anchetelor penale, deoarece elimină instrumentele legale indispensabile prin care organele de anchetă pot investiga infracțiunile”.

Și iată și un exemplu în acest sens, oferit de instituția lui Kovesi:

”Prin modificarea art. 223 alin.2 Cod procedură penală nu vor mai putea fi arestați preventiv autorii infracțiunilor de corupție, evaziune fiscală, spălare de bani, chiar dacă lăsarea lor în libertate ar prezenta pericol pentru ordinea publică. Mai mult, nu vor mai putea fi arestați preventiv autorii infracțiunilor contra capacității de apărare a României, infracțiuni de genocid, contra umanității și de război, dacă comit aceste infracțiuni fără violență. (s.n.) Prin această modificare se realizează o discriminare evidentă între autorii acestor fapte și cei ai unor infracțiuni mai puțin grave (falsificare de monedă) și se poate da naștere unei stări de insecuritate în societate”.

dna

Comentariile sunt, credem noi, complet inutile. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998