CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

DNA: Duicu facea trafic de influenta din cabinetul lui Ponta

0 comentarii / 1597 vizualizări / 8 aprilie 2014

Procurorii susţin că Duicu făcea trafic de influenţă din cabinetul lui Ponta. Întrebat dacă a discutat cu Tobă despre şeful IPJ Mehedinţi, Ponta a spus: Nu, nu cred. Nu ştiu de aşa ceva

Procurorii DNA susţin că Adrian Duicu şi-ar fi traficat influenţa în cabinetul lui Victor Ponta, preşedintele CJ Mehedinţi transmiţându-i şefului IPJ Ştefan Ponea că la Guvern se află şi ministrul de Interne de la acea vreme, Radu Stroe, şi că premierul l-a chemat pe şeful IGPR, Petre Tobă. Premierul a declarat, întrebat despre informaţii potrivit cărora ar fi discutat în cu Petre Tobă despre nominalizarea şefului IPJ Mehedinţi, că nu ştie de „aşa ceva” şi că presa va primi şi alte stenograme din biroul său, iar premierii, şeful SRI şi cel al CIA, cu care a discutat, vor fi încântaţi.

 

 

 

În dosarul de corupţie, în care şeful Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şi şeful Poliţiei Judeţene, Ştefan Ponea, au fost arestaţi preventiv, apare şi numele premierului Victor Ponta, scrie Gândul.

 

Procurorii DNA susţin că Adrian Duicu şi-ar fi traficat influenţa în cabinetul lui Victor Ponta, preşedintele CJ Mehedinţi transmiţându-i şefului IPJ Ştefan Ponea că la Guvern se află şi ministrul de Interne de la acea vreme, Radu Stroe, şi că premierul l-a chemat pe şeful IGPR, Petre Tobă. Aşadar, din referatul publicat de Gândul, nu rezultă că ar fi fost făcute înregistrări în biroul lui Ponta, ci doar faptul că Duicu era cel monitorizat.

 

Premierul a declarat, întrebat despre informaţii potrivit cărora ar fi discutat în cu Petre Tobă despre nominalizarea şefului IPJ Mehedinţi, că nu ştie de „aşa ceva” şi că presa va primi şi alte stenograme din biroul său, iar premierii, şeful SRI şi cel al CIA, cu care a discutat, vor fi încântaţi.

„Sunt absolut convins că veţi primi de la procurori înregistrările de la mine din birou. Au fost foarte mulţi prim-miniştri, au fost şefi de servicii de informaţii, au fost conducători de instituţii. Veţi primi, şi la Gândul, şi la B1 şi la unde mai trebuie şi atunci puteţi să mă întrebaţi ceva concret. Până atunci…Eu ştiu că Duicu avea o relaţie foarte bună cu doi dintre colegii dumneavoastră de la B1, dar asta nu înseamnă că făcea trafic de influenţă, ştiu doar că era foarte bun prieten”, a răspuns Ponta, conform Mediafax, întrebat de informaţiile apărute în Gândul de către un reporter al postului B1 TV.

 

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998