CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Dragomir: Coruptii au fost lasati intentionat de SRI-DNA sa ia mita cite 6-7 ani

0 comentarii / 4111 vizualizări / 9 noiembrie 2017

Mecanismul anticorupției din România a funcționat după reguli aparte, cel puțin stranii, prin care corupți cunoscuți și interceptați de către SRI și DNA au fost lăsați să fure și cîte 6-7 ani în șir mai înainte de a fi săltați. Dezvăluirea e făcută de fostul colonel SRI Daniel Dragomir, într-un interviu pentru ”România liberă”.

Potrivit lui Dragomir, SRI, în mandatul lui Coldea, a încercat să devină fosta Securitate, în sensul obținerii dreptului de a face anchete penale. Dar s-a confruntat cu reacția negativă a societății, astfel că a trecut la Planul B, adică frăția cu DNA.

”Văzând că societatea a reacționat la propunerea de anchetare penală din partea SRI, Coldea a înșelat opinia publică prin manevre de culise cunoscute ca metode „under the table“, ducând aceste anchete în sarcina DNA ca braț armat al său. Ori toată lumea ar trebui să înțeleagă că sub această umbrelă frumoasă a amenințării corupției și a teroristului în fapt, în culise s-a încercat revigorarea modului de lucru a fostei Securități” afirmă Dragomir.

”Ori, fenomenul de corupție nu poate fi combătut prin ascultarea în masă a cetățenilor unei țări. Acesta este un fenomen extrem de special și specific, iar în această zonă instituțiile de profil ar fi trebuit să acționeze mai întâi preventiv și prin metoda flagrantului. Nu lăsăm corupții, cum s-a întâmplat frecvent, să ia mită 6-7 ani de zile și după 7 ani îi arestăm. Deși știam de aceste fapte. Deși existau mandate de siguranță naționala. Ori când mă refer la Securitate 2.0, dacă analizăm cu atenție mijloacele de anchetă și probatoriul, vom vedea că sunt mijloacele folosite pe scară largă de fosta Securitate, aplicate în zilele noastre cu limitările de rigoare. Și aici mă refer la ascultările în masă, ridicări cu duba de pe stradă, iar mai apoi fluturarea cătușelor prin fața camerelor TV, utilizarea delațiunii ca mijloc de probă, intrarea în zona câmpului tactic, utilizarea unor procurori ca braț armat al SRI, controlul și șantajul asupra unor judecători în câmpul tactic. Deci lucrurile au fost și mai sunt încă, la fel ca pe timpul fostei Securități” mai spune fostul colonel. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998