CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ex-colonelul Dragomir dezvaluie: primii patru muschetari din presa ai Binomului

0 comentarii / 5658 vizualizări / 18 septembrie 2017

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a declarat, într-o emisiune televizată, că nu va face publice numele acoperiţilor din presă, însă i-a nominalizat pe jurnaliştii Dan Tapalagă, Dan Turturică şi Sorina Matei ca fiind printre cei pe care i-a văzut la biroul lui Florian Coldea, iar pe jurnalista Anca Grădinaru, responsabilă cu o bună parte dintre interviurile Laurei Kovesi, ca fiind călduros recomandată SRI de către o voce autoritară din media.

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir dă trei nume de jurnalişti care îl vizitau pe Florian Coldea: „Eu nu spun că sunt ofiţeri acoperiţi, dar i-am văzut intrând sau ieşind de la generalul Coldea”
„Perioada 2012 a fost un an de fierbere. Atunci eu am văzut personal intrând sau ieşind mai mulţi oameni din media (n.r.: în biroul lui Florian Coldea, adjunct SRI), despre natura discuţiilor purtate nu ştiu, dar i-am văzut. A fost o perioadă agitată. Încep prin a vă spune trei nume: Dan Turturică, Dan Tapalagă şi Sorina Matei. La ea aş face o menţiune. S-a discutat despre ea în cercurile restrânse, dădea dovadă de independenţă şi nesupunere faţă de multe din comandamentele pe care le avea, poate de aceea spune azi anumite chestiuni în anumite domenii (…) Eu nu spun că sunt ofiţeri acoperiţi, dar i-am văzut intrând sau ieşind de la generalul Coldea. Ei mergeau la Coldea pt ce? Pentru a discuta chestiuni de sigurantţă naţională? Pentru a sprijini siguranţa cetăţeanului? Nu cred „, a declarat colonelul Daniel Dragomir, la Antena 3, conform Mediafax.

Acesta a folosit termenul de „culoar” media pentru a explica sistemul

„Culoar media este modalitatea în care se acţiona. Se acţiona concomitent, punerea unei persoane pe culoarul Justiţiei era aceeaşi cu punerea pe culoarul media. Unii inculpaţi audiaţi, pe surse media începea să spună că e duşmanul poporului. Cei care trec prin culoar şi sunt loviti prin toate părţile, aşa se întâmpla în culoarul media. Uneltele au o blurate pe faţă şi în momentul în care intri pe acest canal începi să fii lovit, aceste culoare media de distrugere a destinului unui om, viaţa, prietenii, familia”, a mai spus Dragomir.

Fostul şef din SRI spune că rolul jurnaliştilor apropiaţi de sistem era de a influenţa opinia publică.

„Hotnews, România Libera, Digi 24, aceste instituţii media aş propune să treacă pe siglă o chestiune: Obiectiv protejat de SRL Coldea. Aceste instituţii nu numai că au fost utilizate în scopul uneltirii, ci şi protejate în timp. Aceste culoare media trebuie să se închidă pentru că put a mizeria acestor ani. E plin pământul de mizerie şi de abuz”, a mai declarat Dragomir, la Antena 3.

Dragomir a mai nominalizat numele fostului redactor şef adjunct al Jurnalului Naţional, Valentin Zaschievici, despre care spune că „acolo vorbim despre un ofiţer acoperit” şi numele jurnalistei Anca Grădinaru despre care a afirmat că i-a fost prezentată de Florian Coldea, în urmă cu mai mulţi ani, în momentul realizării unui interviu, ca fiind „o persoană care sprijină Serviciul”.
„Generalul Coldea mi-a transmis că Anca Grădinaru, care a lucrat la Antena, este una dintre persoanele care sprijină serviciul. Când mă refer la perioada de final a generalului Coldea fac o distincție față de ceea există azi, acum se aplică lucruri de sanare și curățare, care mă bucură. V-aș propune să folosim următoarea sintagmă să folosim SRL Coldea în loc de SRI Coldea, a transformat serviciul într-un SRL, l-a folosit în beneficiu personal”, a spus Dragomir.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998