CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ex doctore

0 comentarii / 1801 vizualizări / 17 decembrie 2014

In mod straniu si pentru mine, neasteptat, Victor Ponta a facut, la inceputul acestei saptamani, un gest curajos. S-a autodenuntat. A identificat o formula cu care s-a prezentat in fata cetatenilor Romaniei, prin care a recunoscut, implicit – de fapt, destul de explicit –, ca este intr-adevar autorul unui plagiat. Si, mai ales, ca este constient de acest lucru.
Caci ce altceva este scrisoarea adresata de Victor Ponta Senatului Universitatii din Bucuresti si facuta public tot de catre acesta, decat un autodenunt. In textul prezentat opiniei publice, el recunoaste faptul ca nu a procedat conform normelor legale atunci cand si-a intocmit lucrarea de doctorat si si-a sustinut-o in fata comisiei. Intareste aceasta confesiune in momentul in care, in aceeasi scrisoare, afirma ca, in viitor, va face o noua tentativa de a obtine doctoratul in drept, dar la acea data va respecta, cu strictete, legislatia in domeniu.
Pai daca asa stau lucrurile atunci, mie unul imi este cu neputinta sa-i mai acord, asa cum am facut-o pana acum, la acest capitol, prezumtia de nevinovatie. Mai mult decat atat, stau si ma intreb daca doctoratul sau nu este, cumva, o piesa a acelui puzzle din care face parte si racolarea sa de catre Serviciul de Informatii Externe si infiltrarea lui la nivelele superioare ale Procuraturii, prin incalcarea normelor in vigoare, si trimiterea lui in strainatate pentru a-l spiona pe procurorul general al Uniunii Europene, Carla Del Ponte, si infiltrarea lui in politica si, pana la urma, promovarea spectaculoasa a lui Victor Ponta pana cand a ajuns presedinte al celui mai important partid, prim-ministru si candidat prezidential?
Din ceea ce am invata si din ceea ce observ ca se intampla, un autodenunt trebuie sa aiba si alte consecinte decat oprobiul public. (Sorin Rosca Stanescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998