CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Exploziv: Udrea – mesaje pro-Ponta si atac devastator la cancelariile occidentale

1 comentariu / 3588 vizualizări / 17 august 2015

Elena Udrea a ieșit aseară pe post, la B1TV, în primul interviu de după arestări și eliberări, blonda fostului președinte folosind prilejul pentru a da cîteva semnale politice extrem de importante. Unele pe care avem motive serioase să le bănuim ca emanate în colaborare cu Băsescu, cel care tocmai și-a anunțat decizia de a intra, în fine, în PMP. Printre cele mai importante direcții de acțiune sugerate de Udrea pentru sine și pentru mentorul său se numără sprijinul nerostit pentru Ponta, atacul la structurile de forță ale statului și culoarul naționalist.

Elena Udrea a declarat explicit, în emisiunea tandemului Silviu Mănăstire & Ion Cristoiu, că România se află în plin proces de preluare deplină a puterii de către personaje oculte, din structurile serviciilor secrete și din parchete, care nu sunt alese de către români ca să-i reprezinte, dar care conduc prin dosare făcute la comandă și prin teroarea indusă politicienilor. Profeția sa e sumbră: în toamnă va începe o operațiune de eliminare a ultimilor lideri care se mai pot dovedi incomozi pentru servicii.

”Eu pot să accept, culmea, și situația aceasta în care eu și încă vreo 10 să fim ”victime colaterale” pentru ca România să ajungă undeva unde este bine” a spus Udrea. ”Dar, întrebarea mea este ”România merge pe un drum bun?”. Ce se întîmplă acum duce România undeva unde este bine? Nimeni nu crede că România e pe drumul cel bun, ci dimpotrivă…Ce se întîmplă astăzi, în afară că este o perdea de fum – cum că ne luptăm cu corupția în această țară -, în realitate nu aduce nimic bun societății. Ce mi s-a întîmplat mie i se poate întîmpla oricui și am mai spus-o, în arest cu mine nu erau politicieni, ci simpli cetățeni împotriva cărora se întîmplau abuzuri, iar lucrurile nu se termină aici.
O să vedem din septembrie încolo că sunt eliminați toți cei care sunt potențiali lideri, fie că vorbim de lideri politici, fie că vorbim de lideri economici. Sunt eliminați toți cei care ar avea un cuvînt de spus, pentru că preluarea puterii nu se poate face atît timp cît există voci puternice care ar putea să fie împotriva lor” a mai declarat ea.

Un mesaj foarte interesant, deși subtil, a fost cel de victimizare a lui Victor Ponta și de încurajare a lui să reziste pe postul de la guvern, în ciuda trădării care i se coace de către Liviu Dragnea și alți pesediști.

”Compromiterea lui Victor Ponta este primul pas spre eliminarea acestui guvern(…) Întrebarea e dacă permitem ca un guvern să fie dat joc cu acțiuni ale justiției sau ale instituțiilor de forță și dacă dăm jos un guvern condus de un premier cu dosar penal ca să aducem în loc un guvern condus tot de un personaj cu dosar penal” a spus ea.

Ea a punctat că, acționînd pasiv, ca pînă acum, Ponta nu ar avea nicio șansă să-și păstreze postul de premier, ”mai ales că Liviu Dragnea, avînd dosare penale, ar fi înclinat să-i tragă scaunul de sub fund în această toamnă, dar vom vedea cum se vor termina lucrurile, mai ales că un rol foarte important îl va avea și ceea ce va face Victor Ponta”. Udrea a explicat că, terorizați de serviciile secrete, parlamentarii PSD înșiși ar putea să voteze o moțiune de cenzură contra lui Victor Ponta. ”Depinde ce va face Victor Ponta” a repetat ea. ”Eu cred că e nevoie de echilibru în acest moment, pentru că, dacă Ponta pleacă cu intervenția instituțiilor de forță, la fel va pleca și Cătălin Predoiu” a avertizat deputatul PMP.

Poziția Elenei Udrea e aproape identică cu cea a lui Traian Băsescu, din ultima vreme, despre care am mai scris, fostul președinte lăsînd clar impresia publică a susținerii premierului PSD în raport cu restul formațiunii acestuia, el etichetîndu-l pe Dragnea drept un țăran neinstruit care a luat șmecheria orașului.

Poziții care contribuie, credem noi, la separarea apelor politicii, în preajma anului electoral 2016, cînd ar fi fost de așteptat mai degrabă o apropiere a lui Băsescu și Udrea de PNL, ca partid de dreapta decît de poziționare pro-Ponta și împotriva unui eventual guvern Predoiu.

În fine, o altă direcție interesantă anunțată de Udrea – aflată în plin come back politic, conform propriilor afirmații – este cea a naționalismului. În context, ea a declanșat un atac extrem de tăios la adresa cancelariilor străine care, pe de-o parte, dau României lecții de democrație, dar pe de alta derulează, prin ambasade, acțiuni imorale și ilegale de lobby în favoarea companiilor din propriile țări.

Udrea a spus că nu crede în ideea că firmele străine ar fi mai cinstite decît cele românești: ”Cunosc cazuri care se întîmplă în țările lor, unde sunt foarte protejate aceste companii, și mai cunosc cazuri – și sunt declarații importante date de foști miniștri în dosar – în care spun cu subiect și predicat că reprezentanții companiilor străine au venit însoțiți de ambasadorii țărilor lor, spre exemplu în Microsoft, iar ambasadorii reprezentau interesele companiilor respective și cereau semnarea de contracte. Sigur, pentru ambasadorii respectivi poate este lobby, dar în România te arestează pentru trafic de influență pentru așa ceva. Am avut (personal, ca ministru n.n.) ambasadori care au venit să reprezinte interesele unor companii și care puneau problema într-un fel în care, în România, te-ar putea aresta pe loc. Dar, unii dintre acești ambasadori, altfel, sunt foarte vehemenți împotriva politicienilor români atunci cînd vine vorba de anticorupție” a afirmat ea.

”Întrebarea mea este dacă e într-adevăr o strategie să fie anchetați și să fie eliminați doar oameni de afaceri importanți români și politicieni români, dacă e vorba de o strategie de a elimina pe cei care pot reprezenta o piedică pentru că sunt lideri în societate(…) Cît am stat arestată, pușcăria era plină de politicieni, oameni de afaceri și de contabili de la diferite firme importante. Oamenii aceia și-au închis afacerile și au dat afară mii de oameni. Mii de oameni au rămas fără locuri de muncă pentru că au fost arestați patronii, s-a pus sechestru pe conturi șamd și eu întreb: ce se va întîmpla cu oamenii aceștia, vor deveni șomeri și vor sta pe spatele bugetului de stat? Nu folosește societății să arestezi pe capete oamenii de afaceri doar ca să distrugem antrepenoriatul românesc și să distrugem mii de locuri de muncă” a conchis Udrea, în finalul emisiunii. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. kaghebistii intre ei deplang asaltul occidentului la adresa lor. oricum vor fi bagati in puscarie. nu au nicio sansa. sper.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998