CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Finala franceza: zmucita Europei si pustiul insurat cu ”diriga”

1 comentariu / 3885 vizualizări / 24 aprilie 2017

Emmanuel Macron, personaj cam straniu, căsătorit cu fosta sa profesoară din liceu, cu 24 de ani mai vîrstnică (dublul diferenței dintre Mioara și Petre Roman) și candidata Frontului Național (FN, extrema dreaptă), Marine Le Pen, s-au clasat ieri pe primele locuri în turul întâi al alegerilor prezidențiale din Franța, marcând o respingere a partidelor tradiționale, notează AFP.

Favorit al acestui duel final, Emmanuel Macron, fost ministru al economiei în vârstă de 39 de ani, o devansează cu 23-24% pe Marine Le Pen, 48 de ani, creditată cu 21,8-22% din voturi, potrivit estimărilor a trei sondaje de opinie, citate de Agerpres.

Candidatul dreptei François Fillon, a cărui campanie a fost afectată de scandalul presupuselor angajări fictive ale unor rude, s-a clasat la mică diferență de candidatul stângii radicale, Jean-Luc Mélenchon, (19-20,3 % față de 19,5-20 %), care a avut o ascensiune remarcabilă în ultimele zile de campanie.

Mai mulți susținători ai lui François Fillon au cerut imediat ca în turul al doilea să nu i se acorde votul candidatei FN, Marine Le Pen.

Candidatul socialist, Benoît Hamon, înfrânt drastic cu 6% din voturi potrivit sondajelor, a admis o „sancțiune istorică” pentru partidul său și a cerut să se voteze Macron.

Turul al doilea al prezidențialelor este prevăzut la 7 mai cu preluarea funcției în scurt timp pentru un mandat de cinci ani. Alegeri parlamentare sunt apoi programate în iunie.

Cu ocazia turului întâi, desfășurat pe fondul amenințării teroriste, participarea s-a ridicat la circa 70%, unul dintre cele mai mari din ultimii 40 de ani, potrivit Ministerului francez de Interne.

foto: Daily Express

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Cineva spunea pe un alt site ca in Romania se testeaza modele de guvernare elaborate aiurea….Se pare ca in mareata Franta deja se pune in aplicare: un fost socialist din guvernul micului si iubaretului hollande, a fost extras de cupola ( finanta mondiala & mainstreamedia), i s-a pregatit un proiect pe care l-a invatat ca un papagal si sub numele unei miscari haotic numite en marche vrea sa subjuge total Franta ocultei mondialiste. Diferenta de limbaj este minima intre micron ( pardon de eroare) si marine le pen ; singura diferenta ( esentiala) dintre cei doi este ca lidera partidului FN este chiar sincera si crede in ceea ce spune…Azi in politica NU trebuie sa fii sincer, daca vrei sa fi in frunte!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998