CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Garcea, artistii, bulanul si doctoratele

1 comentariu / 3042 vizualizări / 10 octombrie 2016

O știre halucinantă despre un eveniment petrecut ieri, la Iași: un echipaj de jandarmi a intervenit la finalul unei piese de teatru jucată, în aer liber, în Piaţa Unirii, şi le-a cerut celor doi actori care întruchipaseră o fostă profesoară nemulţumită de pensia mică şi un jandarm să se legitimeze, pe motiv că au folosit cuvinte jignitoare în timpul reprezentaţiei. Garcea însuși nu ar fi avut, probabil, asemenea inițiativă, dacă ar fi fost real.

Potrivit ziarului ”Adevărul”, spectacolul a durat aproximativ o oră, iar la finalul piesei un echipaj de jandarmi s-a apropiat de actori, cerându-le să se legitimeze, pe motiv că au folosit cuvinte jignitoare în timpul reprezentaţiei. Cei doi actori le-au spus jandarmilor că este vorba despre un act de cultură, iar pentru piesa de teatru organizată la Iaşi există toate aprobările necesare. Reprezentaţia este inclusă în programul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr (FITPT), manifestare organizată de Teatrul ”Luceafărul” din Iaşi. În cele din urmă, jandarmii au plecat din zonă, îndreptându-se către Teatrul ”Luceafărul” din Iaşi, pentru a lua legătura cu organizatorii festivalului.

Ai spune despre camarazii lui Garcea că stau prost la capitolul cultură și că Ministerul de Interne ar trebui să fie mai atent la oamenii pe care îi angajează.

Din păcate, informațiile oficiale contrazic teoria de mai sus.

Acum doi ani, în urma unei interpelări a senatorului Valer Marian, MAI a dezvăluit oficial cum se prezintă instituția în materie de știință și cultură.

Mai precis, în perioada 2005-2014, în doar 9 ani, deci, nu mai puțin de 697 de angajați ai ministerului au obținut titlul de doctor.
Dacă ne gîndim că MAI are în jur de 130.000 de angajați, rezultă o medie de un doctor în științe la fiecare 185 de polițiști, jandarmi și pompieri, și aceștia doar dintre cei făcuți în perioada sus menționată, numărul total fiind, probabil, mult mai mare.

În consecință, sunt destul de rezonabile șansele ca măcar unul dintre jandarmii care au bulănit actorii ieșeni să aibă un doctorat în artă teatrală, discurs estetic și excurs ontologic. (B.T.I.)

 

foto: codrosu.ro

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Nu numai ca doctoratele si le-au obtinut prin „scolile doctorale” detinute de mahari ai ministerului, dar, chiar licentele si le-au dat la facultati detinute de unii sau la care erau „profesori” sefi din ministere. Dimensiunea nenorocirii e cea a unui cancer in metastaza: nu mai ai unde opera, ca pacientul oricum moare. In toate ministerele, mai ales cele din Ordine Publica, dupa In/revolutie a fost un macel generalizat: toti sefii si sefututii si-au adus neamurile, amantele, obligatii in orice functie se elibera. Si daca nu mai erau functii, inventau o noua directie sau suplimentau statul cu functiile necesare. S-a mers pe ideea „iti dau un post de sofer, dar imi angajezi fata pe un post de militar”. Si pentru ca scolile nu puteau sa absoarba atata tineret dornic de o cariera militara, s-au generalizat angajarile din sursa externa. Nu vrea nimeni sa analizeze idiotenia asta. Cum, naiba, cand ai scoli cu cifre de scolarizare prognozate in sedinte cu pretentii, vii si angajezi „din sursa externa”!! Si daca ai un asa necesar de cadre (ca romanii nu mai pleaca din strada si sunt cei mai galagiosi si violenti participanti la trafic, se stie!!!), de ce nu angajezi, dracu’ candidatii aia multi (mii) care au obtinut note mari la scolile astea cu pretentii imense, dar nu au mai prin loc?!!! Culmea e ca in toate aceste ministere functiile care erau ocupate, pe bune, din extern (specialistii – juristi, economisti, psihologi, multi recrutati dintre cei mai buni absolventi de la cele mai bune facultati) sunt ocupate din „sursa interna”, ajungandu-se sa ai mare specialist in finante sau juridic un fost sofer, sau angajat logist, sau… Oricum, un „ghiocel”, care nici carte nu stie, nici mare caracter nu e. lasa ca si-au facut facultatile, la munca, cumparand cartile si cursurile publicate de (sefii) profesorii lor in vreme ce aia care si-au facu din meserie o vocatie muncesc si in locul lor (ca ministerele astea asigura concedii de studii platite, asa ca poti sa-ti bagi copilul, care a luat bacul din a doua, agent si peste cateva etape il ai ofiter superior cu doctorat). Si peste tot e la fel. de ce nu analizeaza cineva cum si ce facultati si-au facut birotehnocratii care capuseaza ministerele?! Si de ce nu se mira nimeni ca sunt asa agramati niste profesori – doctori – magistrati si ce mai sunt ei?!!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998