CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Gripa aviara la portile Romaniei. Guvernul Ciolos sta linistit ca o curca in ploaie

0 comentarii / 3157 vizualizări / 21 noiembrie 2016

Gripa aviară se extinde în Europa, iar la granița României cu Ungaria. autoritatea sanitară veterinară din țara vecină a cerut sacrificarea tuturor păsărilor din imediata vecinătate a focarelor de gripă aviară din localitățile Bugac și Kiskunmajsa, în județul Bacs-Kiskun din sudul țării, după ce s-au descoperit mai multe cazuri de gripă aviară în unele țări din Europa, transmit Xinhua, MTI și DPA, conform Agerpres.

Conform Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), epidemia de gripă aviară a început în urmă cu două luni și va continua să amenințe UE până în primăvara anului viitor.
Duminică, autoritățile din landul german Bavaria au anunțat descoperirea a noi cazuri de gripă aviară în câteva orașe și regiuni din sudul țării.
Din 8 noiembrie, virusul H5N8 a fost detectat în zece landuri germane. Marți, în landul Schleswig-Holstein din nordul Germaniei vor fi sacrificate 8.800 de gâște.
Vineri, Ucraina a suspendat importurile de carne de pasăre din Austria, după ce marți a interzis importurile similare provenite din Bulgaria și Ungaria, din cauza gripei aviare.

Deocamdată, guvernul Cioloș e liniștit: nicio acțiune, niciun comunicat pe această temă.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998