CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Il provoc pe presedinte!

0 comentarii / 2088 vizualizări / 6 aprilie 2014

In niciun caz pe Traian Basescu. Ci pe viitorul presedinte. Indiferent cine va fi el. Dar mai ales daca va fi Crin Antonescu. Il provoc sa se angajeze, inca din campania electorala, ca va face tot ce ii sta in putinta pentru a opri jaful din Transilvania. Ma gandesc la Fundatia Gojdu. Dar si la terenurile, padurile si imobilele, in valoare de circa 60 de miliarde de euro, care risca sa fie duse pe apa sambetei. Stiu si cum poate fi oprit jaful.

Fundatia Gojdu are o valoare estimata la cateva miliarde de euro. Intre altele, este proprietara unui intreg cartier de imobile din centrul Budapestei. Valoarea acestei fundatii in plan uman este insa incalculabila. Prin intermediul ei, au fost acordate burse unor tineri care apoi au devenit savanti de talie nationala, internationala si chiar mondiala. Atunci cand a fost ministru de Externe, Mihai Razvan Ungureanu l-a convins pe premierul aflat la acea data in functiune, Calin Popescu Tariceanu, sa semneze alaturi de el o ordonanta de urgenta care practic ceda aceste bunuri, ale Fundatiei Gojdu, statului maghiar. Stiu ca Tariceanu a semnat, fiind indus in eroare. Gestul lui Ungureanu insa miroase de la o posta a tradare. A inalta tradare. Pentru ca el a stiut perfect ce crima savarseste. O crima pe care nici macar fruntasul stalinist Ana Pauker, si ea vremelnic ministru de Externe, nu indraznise sa o faca. Noroc cu Parlamentul Romaniei atat de blamat de multi. Parlamentul Romaniei este cel care a respins aceasta nenorocita ordonanta de urgenta. Ceea ce nu inseamna ca situatia Fundatiei Gojdu s-a ameliorat in vreun fel. Pentru ca niciun guvern si niciun presedinte nu a intreprins, cu energie si inteligenta, pasii necesari in aceasta directie. Si ne aflam, astfel, in situatia in care nici macar osemintele marelui patriot Gojdu nu au putut fi repatriate. Un nou presedinte poate face lumina.

Si mai avem asa-zisa problema a optantilor. Mai multe familii de grofi care, cum-necum, ajunsesera sa stapaneasca intreg Ardealul. Pana cand, cu acordul deplin al statelor europene, acord scris si pecetluit o data pentru totdeauna, statul roman a preluat aceste uriase proprietati despagubind cu varf si indesat familiile maghiare. Cum s-ar zice, poporul roman a platit cu mult aur propriile terenuri, paduri si imobile. Cand dictatorul fascist Horthy a ocupat Transilvania, s-au reintors si marii grofi maghiari, preluandu-si din nou averile si uitand cu desavarsire ca au fost despagubiti. Mai tarziu, cand au venit comunistii, statul a preluat aceste mosii, iar dupa caderea comunismului au reaparut grofii maghiari. Care, culmea, gasind nenumarate autoritati corupte, inclusiv sau mai ales judecatoresti, cu acte total false sau care nu mai aveau nicio valabilitate, au preluat din nou o avere estimata la nu mai putin de 60 de miliarde de euro. In prezent, cativa avocati inimosi, pe cheltuiala proprie, pentru ca statul roman refuza sa se apere, se straduiesc sa recastige, prin procese civile si chiar penale, ceea ce, a treia oara, a fost furat.

Ce poate face un viitor presedinte? Nu dirijeaza el cumva comunitatea serviciilor secrete? Nu este el cumva presedintele Consiliului Suprem de Aparare a Tarii? Nu cumva avem de-a face nu numai cu o chestiune de mare interes national, ci si cu o problema de siguranta nationala? Serviciul Roman de Informatii ar trebui sa puna cap la cap, daca nu a facut-o deja, toate informatiile de care dispune. Referitoare la oameni corupti, la samsari, la judecatori ticalosi, la acte false, la falsi proprietari, la o intreaga increngatura de mafioti care au primit un sprijin, mai mult sau mai putin explicit, de la nivel guvernamental. Serviciul de Informatii Externe ar trebui sa faca acelsi lucru, intrucat unii dintre membrii grupului criminal organizat au facut si spionaj. DNA ar trebui sa se puna in miscare, ca de altfel si Inalta Curte de Casatie si Justitie. CSM ar trebui, prin Inspectia Judiciara, sa declanseze o vasta ancheta impotriva magistratilor corupti si tradatori de neam.

Viitorul presedinte ar trebui sa-si faca din apararea Transilvaniei un angajament explicit, asumat in mod repetat in timpul campaniei electorale si onorat imediat dupa preluarea functiei. Inca de pe acum, le cer candidatilor prezidentiali, in frunte cu domnul Crin Antonescu, sa se angajeze in aceasta grea, dar extrem de generoasa lupta. Sa dovedeasca faptul ca sunt patrioti! (Sorin Rosca Stanescu)

Sursa: CorectNews

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998