CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Interogatoriul lui Zorella confirma: fostul sot al lui Kovesi, filat permanent de SRI

1 comentariu / 3616 vizualizări / 26 octombrie 2016

În urmă cu cîțiva ani, senatorul Valer Marian îi aducea o serie de acuzații șefei DNA, Laura Kovesi, prin intermediul unor interpelări parlamentare, declarații politice șamd. Interesant e că una dintre cele mai spectaculoase informații pare să fie confirmată în acest moment de către șeful Black Cube, Dan Zorella.

”Conform unor informaţii apărute în cartea fostului procuror şef adjunct al DIICOT, Ciprian Nastasiu, intitulată „Prădarea României” (la pagina 108), Laura Codruţa Kovesi este şantajabilă din partea şefului statului şi a serviciilor secrete. La numirea sa în funcţia de procuror general, în octombrie 2006, preşedintele Traian Băsescu a fost informat că soţul (Eduard Kovesi) şi tatăl acesteia (Ioan Lascu) se aflau sub urmărirea informativă a SRI. Eduard Kovesi avea dosar de urmărire informativă la SRI Sibiu din 1995, iar din acest dosar rezulta că ar fi furnizat date şi informaţii de interes operativ unui ofiţer de informaţii maghiar, care actualmente este europarlamentar din partea Ungariei” afirma Valer Marian într-o scrisoare deschisă trimisă președintelui Băsescu, în aprilie 2013.

Trei ani mai tîrziu, șeful Black Cube, Dan Zorella, afirmă, în interogatoriul luat de anchetatorii români și difuzat de Ion Cristoiu, despre discuțiile cu fostul șef al Direcției de Combatere a Terorismului din SRI, Daniel Dragomir: ”În plus i-a menționat pe fratele și pe fostul soț al Laurei ca persoane importante. Daniel chiar specifică că organizația SRI are o sursă care este prieten al divorțatului Laurei”.
Această din urmă informație ar putea confirma că Eduard Kovesi a fost și este și în prezent monitorizat de către SRI. Oare de ce? (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Oare la 1 dec 2018 vom ( mai) sarbatori ceva ?!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998