CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Iohannis, lovitură năprasnică împotriva României

3 comentarii / 29785 vizualizări / 8 martie 2017

Zi de zi, ies la iveală noi amănunte, unele de-a dreptul sordide, legate de modul în care Forumul German și-a însușit pentru sine și, indirect, în beneficiul cultelor religioase practicate de eticii germani o parte însemnată din avuția națională a României. În timp ce eminentul economist german de origine română, Radu Golban, așteaptă un răspuns la solicitarea pe care i-a făcut-o premierului Sorin Grindeanu, descoperim detalii absolut scandaloase în lucrarea istoricului Victor Dogaru, care trăiește și el în Germania, intitulată “Grupul Etnic German din Romania”. Toate aceste dezvăluiri îl indică drept principal artizan al acestei afaceri pe domnul Klaus Iohannis, care a condus, ani de zile, Forumul Democrat German și sub mandatul căruia au fost începute respectivele operațiuni. Operațiuni încheiate sub mandatul prezidențial al aceluiași Klaus Iohannis.
Dr. Radu Golban a făcut apel, printr-o scrisoare, la premierul Sorin Grindeanu, solicitându-i acestuia să își utilizeze autoritatea pe care o are în fruntea Guvernului României pentru a afla care este dimensiunea exactă a prăpădului imobiliar generat de domnul Klaus Iohannis – e vorba de mii și mii de imobile din întreaga țară, sustrase avuției naționale și pentru care, în prezent, instituțiile statului plătesc chirii consistente. În așteptarea unui răspuns, care nu ar trebui să întârzie și care ar trebui urmat de o anchetă în vederea pedepsirii celor vinovați și de măsuri concrete pentru readucerea în patrimoniul statului a respectivelor imobile, am lecturat un capitol dintr-o lucrarea de referință a domnului Victor Dogaru, intitulată “Grupul Etnic German din România”.
Victor Dogaru studiază, între altele, modul în care, în așa-zisul proces de românizare, mii și mii de proprietăți ale evreilor au fost, de fapt, luate cu japca de către eticii germani, în nume propriu sau prin intermediul organizației fasciste care a purtat același nume.
Obiectivul vizat de germani prin aplicarea așa-zisei legi de românizare a fost acapararea tuturor proprietăților evreiești din localitățile în care existau etnici germani. În acest scop, împotriva evreilor, sub presiune germană, Guvernul României a edictat o serie întreagă de acte normative care îi împiedicau să desfășoare activități în anumite domenii. În aceste condiții, erau obligați să își vândă afacerile cu proprietăți cu tot. Acolo unde nu se putea altfel, familiile de evrei erau persecutate brutal, tot în scopul de a fi obligate să își cedeze proprietățile în schimbul unor sume derizorii de bani care, vezi Doamne, reprezentau prețul unor contracte de vânzare-cumpărare.
Legile de așa-zisă românizare nu le-au fost, în realitate, de niciun folos românilor, cu unele excepții. În realitate, beneficiind de un sprijin masiv politic, logistic și financiar din partea statului german, românii au fost permanent și sistematic îndepărtați de la această masă nelegiuită a bucatelor. În acest sens, este important să reținem că a fost luată o decizie strategică, astfel încât casele de economii ale etinicilor germani au primit sarcina să le acorde acestora sprijin financiar masiv, în vederea achiziționării, la prețuri derizorii, a proprietăților familiilor de evrei. Procesul a fost atât de amplu și atât de rapid, încât băncile săsești din România, nemaiavând suficient numerar, au fost silite să ceară sprijin, pe care de altfel l-au și primit, de la Banca Germaniei.
Câteva cifre sunt elocvete. În Timișoara, de exemplu, șvabii au acaparat, pe prețuri de nimic, 60% din bunurile evreiești, plătind pentru acestea 2 miliarde de lei. În Arad, tot 60% pentru 800 de milioane de lei. În Brașov, au fost achiziționate proprietăți evreiești contra sumei de 1 miliard de lei. Să ne imaginăm câte nelegiuri de acest fel s-au făcut numai ca urmare a legii farmaciilor, care îi scotea din această afacere pe evrei, obligându-i să își vândă practic toate unitățile.
Și, pentru moment, un ultim detaliu elocvent: membrii Grupului Etnic German care, din diverse motive, erau în situația de a-și vinde proprietățile, nu aveau dreptul să o facă în beneficiul altor etnii. Trebuia să le vândă fie etnicilor germani, fie Grupului Etnic German.
Acest Grup Etnic German, din care au fost recrutați masiv SS-iști, a devenit posesorul unei averi fabuloase înainte de a fi declarat, prin convenția de Armistițiu semnată de marile puteri, organizație criminală interzisă de lege și ale cărei bunuri trebuiau confiscate.
Prin decretul Regelui Mihai, în 1945, organizația a fost scoasă în afara legii, iar bunurile au fost confiscate de statul român. Până în acest moment, nu știm în ce mod au fost despăgubiți supraviețuitorii familiilor de evrei. Dar vom afla. Cert este însă că Forumul Democrat German, organizație a etnicilor germani creată după decembrie 1989, a făcut o solicitare de a fi recunoscut drept succesor al organizației criminale Grupul Etnic German. Și a primit satisfacție sub președinția lui Klaus Iohannis la Forumul German, grație unei judecătoarea iresponsabile de la Sibiu. În baza acestui document, Forumul Democrat German a solicitat și a primit, pentru sine și pentru cultele religioase practicate de eticii germani, întreaga avere de care a dispus cândva, în mod abuziv și criminal, Grupul Etnic German. Și mai mult decât atât, la grămadă, au fost acaparate și alte proprietăți, cum este de exemplu Muzeul Brukenthal, care reprezentau donații în beneficiul locuitorilor unor orașe. În exemplul de mai sus, al sibienilor. Și care niciodată nu aparținuseră, de fapt, nici măcar abuziv, Grupului Etnic German.
Cred că suntem îndreptățiți să primim explicații pentru aceste fărădelegi. (Sorin Roșca Stănescu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

3 Comentarii

  1. Totul trebuie să revină Statului român ,iar cei vinovați pentru acest rapt să fie aduşi în fața justiției!!!

  2. Normal, că el nu tine cu noi,cu românii. Tara lui de suflet este Germania. No sa se mai poată face nimic in privinta asta. Cine, ne ascultă pe noi,pe români?. Din cauza unora ca el(Iohanis) si ca Macovei etc. nu ne mai adculta nimrni in Europa. Cine, dă dreptate ROMÂNIEI si nu GERMANIEI.

  3. Iata un subiect demn de o analiza serioasa pe care Comisia parlamentara de cercetare a abuzurilor trebuie s-o faca sesizandu-se din oficiu.Da concluziile comisiei confirma faptele trebuie sesizat PICJC (fara A Lazar) statul fiind parte civila iar FDG trebuie urgent dizolvat.Reamintesc ca CCR a statuat ca Presedintele se bucura de aceiasi imunitate ca si parlamentarii(numai pentru declaratii politice si numai pentru arestare preventiva si perchezitii),dar slugile care i-au extins imunitatea sunt inca acolo.Dar in opinia mea orice inactiune echivaleaza cu tradarea si favorizarea faptuitorilor.

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998