CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ion Cristoiu: De ce va pleca premierul Grindeanu cu un sut in fund

0 comentarii / 2812 vizualizări / 5 februarie 2017

Sorin Grindeanu trebuia să demisioneze sîmbătă seara, pentru că tot va demisiona pînă la urmă: Marele Plan al Binomului Klaus Iohannis – Sistem e clar: Guvernul PSD al Meu!
Sîmbătă seara, într-unul dintre cele mai penibile momente ale Istoriei postdecembriste, premierul Sorin Grindeanu a anunțat decizia de abrogarea a Ordonanței de urgență.
Penibil nu numai prin prestație, dar și prin invocarea neghiobiei lui Liviu Dragnea cu Nu vrem să rupem țara! de parcă țara n-ar fi deja ruptă de Binomul Klaus Iohannis – Sistem!

De ce s-a mai angajat Guvernul în aventura numită emiterea unei Ordonanțe pe șest și la miez de noapte, dacă tot a cedat pînă la urmă – iată una dintre enigmele postdecembriste. Promit că în numărul de duminică spre luni voi dezvălui ipoteza mea, bazată pe ce i s-a întîmplat lui Victor Pont după primul tur de scrutin al prezidențialelor din 2014, cînd ofițerii acoperiți din anturaj l-au sfătuit să nu cedeze în chestiunea deschiderii de noi secții de votare în străinătate, deși neghiob să fi fost și tot ai fi sesizat Scenariul Diversionist.

În cazul de față premierul Sorin Grindeanu trebuia să-și anunțe demisia.
Așa face un bărbat politic în clipa în care viața îl obligă să cedeze la ceva la care s-a angajat, cum e Ordonanța de urgență.
Acesta ar fi fost unul dintre motivele pentru care Sorin Grindeanu trebuia să demisioneze.
S-ar fi văzut că PSD nu cedează cînd e vorba de o decizie importantă precum Modificarea Codurilor Penale.
Al doilea motiv ar consta în adevărul că oricum soarta Guvernului Sorin Grindeanu e pecetluită.
Sorin Grindeanu tot va pleca pînă la urmă.
Dar va pleca cu un picior în fund.
Dat de Binomul Klaus Iohannis – Sistem!

Să mă explic.
Credincios angajamentului meu de a rămîne, ca Istoric al clipei, simplu cronicar al Războiului civil politic din aceste zile, fie şi pentru că am demult vîrsta rămînerii la vatră (culmea, pe mine nu m-a făcut Gabriel Oprea, ca pe Codruţa Kovesi, colonel prin publicarea în Monitorul Oficial) în numărul anterior al cristoiublog.ro am încercat să dibuiesc scopul uriaşei operaţiuni declanşate Binomul Klaus Iohannis – Sistem. Cum ştiu, din istorie, dar şi din trăire directă, că o asemenea presiune pusă pe un Guvern – manifestaţii de stradă, manipularea reţelelor sociale de Divizia IT a SRI, cea mai puternică din România, lansarea de zvonuri diversioniste (o senatoare PSD care şi-a dat demisia din Parlament pentru o funcţie în administraţia locală apare în Divizia Presa ca protestînd faţă de Guvern), reactivarea ofițerilor acoperiți ai Serviciilor din Guvern şi din Parlamentul European (unul e SRI, celălalt SIE), scandalul de tip PRM întreţinut de oamenii lui Nicuşor Dan, reactivarea agentului în adormire Augustin Lazăr, fost procuror comunist, care trimitea țărani la închisoare, pentru că furaseră un știulete! în timp ce Codruţa Kovesi a fost trecută în plan secund, şi multe altele presupune un prea mare efort mai ales financiar ca să credem că vizează doar abrogarea Ordonanţei de Urgenţă.

În treacăt, pentru că nu-mi propusesem asta, scrisesem pe cristoiublog.ro anterior:

„Klaus Iohannis și Sistemul pariază pe o mișcare în PSD care să ducă la debarcarea lui Liviu Dragnea și punerea unui Guvern PSD- ALDE marionetă a Cotrocenilor. E de preferat pentru Rața mecanică unui Guvern minoritar al Dreptei.(…)
Fantezia care bîntuie căpuşorul Ralucăi Turcan – un Guvern minoritar – PNL, USR, UDMR, PMP – nu cred că-l încîntă pe Klaus Iohannis. Klaus Iohannis are nevoie de un Guvern PSD marionetă. Ce să facă el cu un Guvern minoritar, de al cărui dezastru să fie responsabil?”
Textul a fost preluat de Evenimentul zilei. Spre surprinderea mea, Dan Andronic i-a pus un titlu diferit de cel dat de mine.
Pe cristoiublog.ro, titlul era:
Victor Ciorbea s-a executat! S-a găsit soluţia pentru încetarea Războiului civil.
Pe Evz.ro el suna astfel:
Urmează ruperea PSD şi debarcarea lui Dragnea, adevărata miză a lui Iohannis şi a Sistemului.

Dan Andronic e unul dintre cei mai buni absolvenţi ai Şcolii Evz de pe vremuri.
Fiind mai tînăr, dă uneori titluri mai inspirate decît cele date de mine, mai bătrîn şi mai ostenit după 26 de ani de scris zilnic.
Sînt însă şi cazuri cînd Dan Andronic, mult mai bine informat decît mine (e director de gazetă, nu pensionar !) dă titluri şi pentru că ştie ceva în plus decît miros eu.
În cazul de faţă, preluarea unui lucru spus în treacăt de mine şi accentuarea lui prin titlu m-au făcut să cred că Dan Andronic are informaţii în plus decît mine despre ce urmăreşte Operaţiunea Binomului Klaus Iohannis – Sistem.

L-am găsit cu greu la telefon.
Am crezut că e pe la vreo televiziune.
– Nu mă duc! mi-a răspuns, ce dracu’ să comentez?
Au ieşit oamenii în stradă!
Am fost de acord cu el. Şi eu – am zis – aştept încheierea Războiului pentru a mai discuta şi altceva decît despre demonstraţii.
Un lucru asemănător mi-a zis şi Victor Ciutacu.
Că ar vrea să abordeze şi alte subiecte, dar nu poate.
La întrebarea mea, Dan Andronic m-a trimis la Facebook-ul său.
După convorbire, am citit postarea:

„Ion Cristoiu mi-a luat-o înainte: Iohannis mizează pe ruperea PSD / debarcarea lui Dragnea! Informaţia asta o aveam de vreo două zile, iar demisiile şi vocile critice din PSD şi Guvern mi-au confirmat-o. Din nou, Serviciile îşi arată muşchii, de data asta sacrificînd, la vedere, resurse umane importante. Deci se joacă: Totul sau Nimic! Citiţi-l pe Cristoiu şi o să vedeţi ce înseamnă un analist care nu-i trompetă!”
Despre asta mi-a spus şi la telefon.
Planul e prăbuşirea Guvernului şi formarea unui Guvern condus de un tehnocrat şi sprijinit de PNL, USR, PMR, UDMR – şi de ce nu? un Grup rupt din PSD.
E o ipoteză.

Eu însă nu cred în acest plan.
Cred că Operaţiunea nu vizează doar Abrogarea Ordonanţelor.
Trebuie să te numeşti Liviu Dragnea ca să crezi că după victoria asta, obţinută atît de uşor, Sistemul se va resemna.
Strada va cere demisia Guvernului.
Eu cred însă că Planul e altul.

Aşa cum am scris pe cristoiublog.ro, nu-l văd pe Klaus Iohannis dorindu-şi un Guvern de Dreapta:

Ar însemna să poarte responsabilitatea pentru administrarea Ţării.
S-a fript cu Guvernul Dacian Cioloş.
Ar însemna să nu mai fie Liderul Opoziţiei.
Planul – aşa cum îl presupun eu – constă mai întîi în debarcarea lui Liviu Dragnea.
Uşor de văzut că Strada, Divizia Presă s-au concentrat pe Liviu Dragnea.
PSD-iştii sînt consideraţi cinstiţi de ofiţerii acoperiţi din presă, conduşi de Dezbrăcata de la SRI.
Liviu Dragnea e Diavolul.
O dată debarcat Liviu Dragnea, se creează premisele căderii Guvernului şi investirii unui Guvern PSD cu un premier marionetă al Cotrocenilor, deoarece va fi un ofiţer acoperit.
Sub pretextul Pacificării Ţării (susţine asta şi Liviu Dragnea), noul premier, poate şi noul şef al PSD, va susţine nevoia unei consultări cu preşedintele.
Şi astfel Klaus Iohannis va avea un Guvern PSD al Meu! (Ion Cristoiu)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998