CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ion Cristoiu, despre isteria creata de Firea: ”Ce se intimpla dacă veneau rusii?”

1 comentariu / 2051 vizualizări / 22 septembrie 2017

Analistul Ion Cristoiu ridică azi, într-un comentariu pe blogul propriu, o întrebare inedită în scandalul provocat de exagerarea avertismentelor de furtună, miercuri seara, în București, care au isterizat populația capitalei: ”Un fîs meteo a dat Capitala peste cap. Ce se întîmpla dacă veneau rușii?”.

”Anunțul că în București va fi furtună a declanșat o isterie greu de imaginat la un popor care se pretinde a trăi în secolul al XXI-lea, zis și al cetățenilor bine informați:
Închideri de școli, reduceri absurde de program, mesaje pe rețelele sociale care vorbeau de apocalipsă, uriașe ambuteiaje, mii de cetățeni așteptînd prin stații, luarea cu asalt a magazinelor, străzi pustii, blocarea bucureștenilor în case.
Pînă la urmă s-a dovedit un fîs meteorologic.
Închiși în case cu cheia răsucită de două ori, să nu dea buzna furtuna, bucureștenii s-au dus de multe ori la geam (și el ferecat) pentru a urmări dezlănțuirea de afară. Mai ales că televiziunile de știri transmiteau în direct de parcă ar fi venit peste București uraganul Irma ținîndu-se de mînă cu Uraganul Maria.
Nu era nimic, nici o furtună.
Dar chiar dacă ar fi fost o furtună, imaginea bucureștenilor cumpărînd pîine cu sacul (prima grijă a babuinului e să-și facă provizii, nu cumva să n-aibă ce hali cît dorește!) rămîne în Istorie ca dovada incontestabilă despre o țară care poate fi cucerită fără a se trage un foc de armă(…)

Haosul stîrnit miercuri în București de anunțul că va fi furtună ne arată în chip inevitabil că rușilor le-ar fi suficient pentru a ne cuceri doar zvonul că vin spre București.
În acel moment, în România s-ar produce un haos desăvîrșit.
Televiziunile de știri, pacostea numărul unu pentru păstrarea lucidității, ar anunța, prin fătuce gîfîinde, că rușii au cucerit deja jumătate de țară.
Mesaje postate pe rețele sociale de TeFeLiști ar fi luate în serios în vestea, însoțită de poze trucate, că Rușii deja ne-au cucerit.
Gabriela Firea ar ține o conferință de presă în care ar anunța pe bucureșteni că au la dispoziție buncăre pentru a se închide în ele.
În tot acest timp, românii ar lua cu asalt magazinele, pentru a-și face rost de provizii pentru un an, după care s-ar închide în casă răsucind cheia de două ori.
Afară n-ar rămîne nimeni.
Rușii ne-ar cuceri trimițînd aeoroportat o companie de salubritate înarmată cu mături și tomberoane, pentru a face curat după haosul de pe străzi.
Apocalipsa anunțată de autorități și de televiziunile isterice n-a avut loc.
Rămîne însă întrebarea:
Ce slăbiciuni ale societății noastre și-au spus cuvîntul în crearea atmosferei de isterie, penibile, descalificante pentru un popor minim matur?” scrie analistul.
Mai mult aici.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Un comentariu

  1. Maestrul decrepit a uitat să menționeze cohortele de cetățeni ai capitalei care ar fi ieșit cu flori în calea rușilor!

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998