CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ion Iliescu, fotografiile, divortul si un fake news ca la carte

0 comentarii / 4653 vizualizări / 29 octombrie 2017

În plin scandal legat de așa numitul fenomen fake news mai explodează o dudă în presa mioritică, de astă dată avîndu-l în epicentru pe însuși fostul președinte Ion Iliescu. Cel care reușește să redevină pentru 2-3 zile megastar de presă fără să fi mișcat un deget. Doar grație nivelului extrem de scăzut la care s-a ajuns în domeniu.

Una dintre știrile ultimelor zile, dată de mai toată mass-media, inclusiv prestigioasa Mediafax, e cea privind așa-zisa decizie luată de soții Iliescu, de a-și distruge colecția personală de fotografii.

 

Untitled

Aflăm, astfel, că ”Fostul presedinte al Romaniei a dezvaluit ca pe fotografiile stranse in timpul vietii, alaturi de sotia sa, le va distruge, pentru ca imaginea lor de cuplu sa nu fie afectata dupa ce vor muri. „Nu sunt fotogenic si nici telegenic. Oricum, nu ma preocupa imaginea, desi altii fac adevarate maladii pentru imaginea lor. Sotia mi-a si spus ca avem acumulate foarte multe fotografii acasa si ca trebuie sa le distrugem, ca sa nu ramana dupa aceea ticalosilor care sa le foloseasca in fel si chip”.

Tare de tot.

Titlurile se întrec să fie care mai de care: ”Decizie radicală luată de Ion Iliescu după 66 de ani de căsătorie”, ”Nina și Ion Iliescu, decizie dureroasă”, ”Ion Iliescu trece prin momente grele”, ”Ion Iliescu își distruge fotografiile de familie. Motivul este incredibil!” etc.

Cireșa pe tort e plasată de B1TV, care declamă ”Divorțează fostul președinte?”.

La o căutare ceva mai atentă, se observă că toată lumea,  citează Kanal D drept sursă.
Dar nu siteul televiziunii Kanal D, ci siteul de știri cu respectivul nume.

De unde aflăm că:
”Dupa 66 de ani de casatorie, Ion Iliescu isi distruge albumele de familie. Motivul acestei decizii are legatura cu sotia sa, Nina.
Ion Iliescu, fostul presedinte al Romaniei, s-a insurat cu Elena „Nina” Serbanescu pe 21 iulie 1951, cand ambii aveau doar 21 de ani. In aceasta vara, ei au aniversat 66 de ani de casnicie.

„Ne intelegem din ochi sau chiar anticipat, ea avand o adevarata premonitie in ceea ce ma priveste. Pentru mine, sotia nu este numai omul iubit, cel mai apropiat, loial si devotat, dar si cel mai bun prieten si sfatuitor. Ne completam. Ea are multe calitati care mie imi lipsesc: o intuitie extraordinara si un fler deosebit la oameni. Este mai intransigenta si neiertatoare cu cei care ii insala bunacredinta. Am petrecut impreuna multe clipe frumoase, am avut satisfactii si impliniri, dar am infruntat impreuna si momente deosebit de dificile, ceea ce ne-a apropiat si ne-a calit. Este, fara indoiala, omul de langa mine cel mai drag si pretios”, a marturisit, la un moment dat, Ion Iliescu”.

Urmează fragmentul pomenit mai sus, cu ”ticăloșii”, despre care aflăm că e tot o mărturisire a lui Ion Iliescu.

Făcută cui?
Cînd?
Cum?

Kanal D nu spune.

Vă spunem, însă, noi.

Fragmentul cu ”înțelegerea din ochi” este desprins dintr-un interviu acordat în 2000 de fostul președinte Fundației Excelsior.

Fragmentul cu ”ticăloșii” este desprins, la rîndul lui, dintr-un interviu dat în 2002.
Cele două interviuri nu mai sunt de găsit on-line azi, dar au lăsat urme în publicații precum Jurnalul Național, în 2004 și Adevărul, în 2002.

Din două materiale de acum 15, respectiv 17 ani, jurnaliștii Kanal D au făcut o compilație jenantă, au actualizat-o prin precizarea ”după 66 de ani de căsnicie”, care se împlinesc, într-adevăr, anul acesta, și au livrat-o întregii prese, care a înghițit-o pe nemestecate.

Probabil doar începutul unui fenomen care, pronosticăm noi, va lua amploare în perioada care vine. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998