CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ipocrizia absoluta: ”Familia traditionala” – birna din ochiul marilor partide

0 comentarii / 4159 vizualizări / 6 noiembrie 2016

De cînd cu cele trei milioane de semnături ale așa-numitei Coaliții pentru familie – care se luptă în favoarea ”familiei tradiționale” și a valorilor acesteia cu traficanți de droguri drept vîrf de lance (vezi conducerea grupării) – pare că în politica autohtonă s-a declanșat o cursă contra-cronometru. Fiecare partid important ține să arate cît de devotat e valorilor familiei tradiționale: PNL e categoric contra legalizării căsătoriilor gay, parlamentari ai PSD militează pentru referendum de modificare a constituției chiar pe 11 decembrie, ALDE se pronunță, de asemenea, în favoarea inițiativei coaliției. Ca întotdeauna, partidele mioritice una vorbesc și alta fumează, însă.

Proba verității e oferită de evenimente concrete, petrecute în ultimii ani și care au antrenat voturile marilor partide de la noi.

Iar ceea ce s-a întîmplat atunci, concret, nu prea seamănă cu jurămintele mieroase de acum.

În ultimii trei ani, în Parlamentul European s-au votat trei rapoarte extrem de controversate vizînd familia tradițională.

Să le luăm pe rînd.

1. RAPORTUL ESTRELA (decembrie 2013, respins cu un scor strîns)
Raport referitor la sănătatea sexuală și a reproducerii și drepturile aferente, raportor Edite Estrela (Grupul Socialist – Portugalia); solicita statelor membre UE:
 liberalizarea totală a avortului, prin relaxarea legislației restrictive (acolo unde aceasta mai există) și eliminarea procedurilor administrative de temporizare (consiliere, timp de așteptare). Accesul la avort să se facă imediat și fără obstacole;
 avortul și contracepția, precum și operațiile de schimbare de sex, trebuie asigurate din bani publici;
 organizațiile private care promovează „sănătatea sexuală și reproductivă” trebuie finanțate din bani publici;
 restricționarea obiecției de conștiință, folosită de medici pentru a refuza practicarea avortului;
 permiterea avortului și a serviciilor conexe în clinicile și spitalele administrate de culte religioase;
 legalizarea reproducerii asistate pentru lesbiene;
 obligativitatea educației sexuale începând cu ciclul primar;
 avort și contracepție gratuite pentru adolescenți, fără știrea și acordul părinților;
 educarea „într-o viziune pozitivă” asupra homosexualității.

Cum au votat reprezentanții partidelor din România prezenți la vot:
PNL – 100% pentru
PSD – 90% pentru; 10% abținere
PDL – 100% contra
UDMR – 100% contra
PRM – 100% abținere

2. RAPORTUL LUNACEK (februarie 2014, adoptat cu un scor zdrobitor)

 Solicită CE și statelor membre ale UE să recunoască uniunile și căsătoriile homosexuale încheiate în alte țări ;
 Solicită statelor membre UE să înregistreze și investigheze așa-numitele „crime motivate de ură” la adresa homosexualilor și să adopte legislație penală contra incitării la ură pe baza orientării sexuale și identității de gen. Acest tip de legislație, acolo unde ea există, pretinde ca persoanele LGBT să nu fie în nici un fel restricționate în exprimarea publică și de adunare.
 Solicită CE să continue monitorizarea actuală a problemelor legate de orientarea sexuală și identitatea de gen în țările candidate la aderarea la UE.

Cum au votat reprezentanții partidelor din România prezenți la vot:
PNL – 100% pentru
PSD – 10% pentru; 90% abținere
PDL – 80% contra
UDMR – 100% contra
PRM – 100% contra

3. RAPORTUL ZUBER (martie 2014, respins cu un scor strîns)

Raportul Cristina Zuber referitor la egalitatea dintre femei și bărbați în UE reia temele din Estrela și Lunacek. Aceste teme se referă la:

 finanțarea avorturilor și a contraceptivelor din bani publici,
 avortul ca drept al femeii
 introducerea cotei de gen pentru angajatori (publici și privați),
 familia cu o compoziție „diversă” etc.

Cum au votat reprezentanții partidelor din România prezenți la vot:
PNL – 100% pentru
PSD – 100% pentru
PDL – 78% contra; 11% pentru; 11% abținere
UDMR – 100 contra
PRM – 100% contra
(sursa datelor www.culturavietii.ro)

După cum se vede, PNL și PSD au susținut, la nivel european, problema familiilor diversificate, liberalizarea totală a avorturilor, căsătoriile gay, schimbările de sex pe bani publici etc. ALDE, la rîndul ei, s-a rupt din PNL, rămînînd, totuși, în gruparea ALDE europeană, care e împotriva familiei tradiționale.
O schimbare radicală a acestor poziții ar reclama o justificare publică pe cît se poate de limpede.

Cu atît mai penibilă e poziția liberalilor tradiționali care, după absorbția PDL, au virat-o peste noapte la PPE, o decizie, de asemenea, rămasă neexplicată pînă azi electoratului.

La prima vedere, s-ar putea spune că singurii apărători constanți ai valorilor familiei tradiționale sunt cei de la PDL, UDMR și PRM.
Din păcate pentru jumătatea pedelistă a PNL, în perioada cînd s-a aflat la putere a promovat, la rîndul său, o serie de măsuri care au lovit puternic în familia tradițională.

În 2004, bunăoară, l-au susținut la președinție pe Băsescu, partizan declarat al familiilor gay cu adopții cu tot. În perioada de guvernare, lideri ai PDL au înaintat propuneri de legi privind legalizarea prostituției și înființarea de bordeluri, iar ministerul Justiției a propus dezincriminarea incestului.

Grație deciziilor guvernului Boc, căsătoriile se pot desface acum direct la notariat, în doi timpi și trei mișcări, transformînd o instituție sacră într-una formală.
Tot pedeliștii au propus impozitarea nunților și a botezurilor, singura modalitate prin care tinerele noi familii mai puteau să spere la desprinderea de casa părintească.
Și tot ei au desființat peste 1500 de școli, obligînd zeci de mii de copii să meargă kilometri întregi sau să se lase de studii.
Ne mai amintim că, în 2008, PDL cerea insistent înființarea unui minister al Familiei, separat de cel al Muncii, idee pe care au abandonat-o imediat după ce au recucerit puterea.
A urmat propunerea înjumătățirii concediilor maternale, reducerea indemnizațiilor de creștere a copilului, a subvențiilor pentru pamperși și lapte praf.
Entuziasmul PDL în materie de reduceri dispărea, însă, în fața comerțului cu etnobotanice, care a atins cote explozive în acea perioadă, fără a mai vorbi de propunerea de legalizare a marijuanei, venită de la Elena Băsescu.
Tot guvernul Boc asigura doar 13.000 de locuri în creșe pentru 180.000 de copii mici și rămînea pasiv, prin organisme precum Protecția Copilului atunci cînd, de Revelion, pe micul ecran se produceau artiști-copii interpretînd manele vulgare, în timp ce, pe fundal, dansau femei în bikini cu sînii goi.

Toate aceste atitudini plasează jumătatea pedelistă a PNL fix lîngă aliații liberali, adică departe de sprijinirea ”familiei tradiționale”

Așa că din toată scena politică au mai rămas UDMR și PRM drept stîlpi ai valorilor familiale tradiționale de la noi.
Cum cei de la PNL ori PSD nu or fi nebuni, însă, să lase milioane de voturi pe mîna ungurilor și a extremiștilor, ce sens are să ne mai mirăm că, uitînd peste noapte ce au votat în Parlamentul European ori la guvernare, dau acum buzna să înhațe voturile fanilor Coaliției pentru familie? (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998