CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Ipoteza incendiara in scandalul plagiatului lui Ponta

0 comentarii / 2441 vizualizări / 2 aprilie 2014

Deputatul PDL Adrian Gurzău lansează, într-o declarație politică parlamentară, o ipoteză spectaculoasă în scandalul plagiatului lui Ponta, care ar putea explica marele mister, acela al refuzului părții vătămate de a întreprinde vreun demers contra premierului, ceea ce a și dus la îngroparea dosarului în justiție.

Mai precis, deputatul PDL afirmă că e posibil ca cei patru autori de la care Ponta a plagiat pasaje să fie, la rîndul lor, plagiatori ai lucrărilor altora, ceea ce ar putea lămuri refuzul lor de a-și căuta dreptatea în justiție.

Întrebarea de la care pleacă ipoteza lui Gurzău este de ce autorii din care a plagiat Victor Ponta nu reclamă furtul?

Cele patru victime ale plagiatului, enumerate de deputat, sunt următoarele: Ion Diaconu, fost ambasador, Vasile Creţu, fost magistrat militar şi profesor de drept la Universitatea „Spiru Haret”, autorul volumului „Drept Penal Internaţional”, din care s-au copiat vreo 40 de pagini; Victor Duculescu, din care s-au copiat bucăţi dintr-o prefaţă scrisă pentru lucrarea „Curtea Penală Internaţională, istorie şi realitate” a lui Dumitru Diaconu; Dumitru Diaconu, cu pasaje copiate din lucrarea „Curtea Penală Internaţională, istorie şi realitate”.

”Atitudinea lor este suspectă în acest caz. Au fost furaţi! Dacă nu denotă servilism şi frică în faţa funcţiei deţinute vremelnic de către Victor-Viorel Ponta, precum şi acceptarea hoţiei ca mod de viaţă, poate însemna şi altceva: poate că hoţii nu pot striga la rândul lor „hoţii”… Poate avem de-a face, în cazul lui Victor-Viorel Ponta, cu un hoţ al hoţilor. Până la proba contrară, pot să cred inclusiv acest lucru şi chiar să îl afirm” afirmă Gurzău, în declarație. (B.T.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998