CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

Kovesi, la ceasul suspinelor: ”Nu suntem perfecti, am facut si greseli, am dat si oameni afara”

0 comentarii / 2737 vizualizări / 30 ianuarie 2018

Regrete? Am cîteva, dar, la urma-urmei, prea puține ca să merite pomenite. Vorbele nemuritorului Sinatra par să se regăsească într-un interviu cu Laura Kovesi difuzat azi de Agerpres, în care șefa DNA vorbește, în premieră, despre imperfecțiunile instituției, despre decizii greșite pe care le regretă ori despre procurori care au călcat strîmb și au fost revocați.

”Ca manager al unei instituții îmi fac și eu evaluări în fiecare an, sigur că sunt decizii pe care aș fi vrut să le iau mai rapid, poate decizii mai bune, sigur că am și anumite regrete că nu am luat anumite decizii la un anumit moment…Cred că fiecare om care conduce o instituție își face o astfel de evaluare și nu poți să spui că tot ceea ce ai decis este perfect. De dezamăgiri noi nu prea putem să vorbim pentru că lucrăm într-un domeniu în care rațiunea este mai importantă. Am avut și colegi care nu au avut un comportament corespunzător ori în viața privată, ori la locul de muncă. Important pentru noi a fost că am dispus imediat măsuri. Nu există instituții perfecte, pentru că lucrăm cu oameni” a declarat Kovesi.

Procurorii DNA – băieți buni, dar și cu lipsuri…

”Chiar dacă criteriile de selecție în DNA sunt foarte stricte, sunt foarte riguroase, este greu să prevezi ce se întîmplă după un an sau după doi, cînd un coleg, în timpul liber, poate să aibă o conduită corespunzătoare sau poate chiar în timpul serviciului; important este că, de cîte ori au apărut astfel de situații, noi am reacționat. Și vă reamintesc că noi am avut procurori din DNA anchetați de către procurorii din DNA. Am avut situații în care am cerut revocarea unor procurori din DNA, am avut situații în care anumiți colegi au plecat din DNA pentru că au avut un comportament necorespunzător în timpul liber. Este extrem de greu să prevezi astfel de situații…au fost și foarte multe situații în care noi am prevăzut că anumiți colegi au probleme și au plecat din DNA, au fost și astfel de situații de-a lungul timpului, însă ce este important este să nu generalizăm. Faptul că au fost doi sau trei sau patru procurori în DNA cu probleme nu înseamnă că toată lumea este la fel(…) În toate cazurile care au fost făcute public chiar colegii din DNA au reacționat, chiar noi, ca instituție, am reacționat” a mai spus șefa DNA.

Reamintim că presa a observat, de-a lungul anilor, faptul că, în mod neuzual, la ședințele anuale de bilanț ale DNA nu au existat referiri la vreo neîmplinire profesională, fiind prezentat eminamente realizările. Și nici despre procurori dați afară nu prea avem știință, cu excepția ultimei perioade, cînd cu scandalul Țuluș-Iorga, dați afară pentru că au înfruntat-o pe Kovesi, ori cu procurorul Eugen Stoina, revocat după ce a provocat un accident auto beat. Acum, aflăm chiar de la șefa instituției că au fost destule asemenea cazuri, dar ținute la secret. (B.I.)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998