CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

La DNA se munceste mult. Si se minte si mai mult…

0 comentarii / 2505 vizualizări / 25 februarie 2015

Una dintre instituțiile eficiente ale statului, lăudată pe merit de organismele europene, DNA dă semne, totuși, că începe să se molipsească de metehne pur ceaușiste. Cum ar fi raportarea unor false producții la hectar, după modelul brevetat de comuniști, de care ne aducem, încă, atît de bine aminte. Lucru grav, pentru că prezentarea de date false către marele public ar trebui să fie inimaginabil la nivelul unei instituții care prin chiar activitatea sa sancționează asemenea atitudini.

Concret, ieri, la ședința de bilanț a DNA, procurorul șef Laura Kovesi a declarat că, pe parcursul anului 2014, cei 86 de procurori DNA care au desfăşurat activităţi de urmărire penală au investigat peste 9.100 de cauze. Ea a spus că, în medie, un procuror a făcut investigaţii în aproape 105 dosare penale.
Matematic, e corect, 9.100 dosare la 86 de procurori înseamnă cca 105,8 dosare pe cap de procuror.

Toate bune și frumoase, numai că, pe 29 ianuarie a.c., la bilanțul Poliției, de astă dată, Laura Kovesi a prezentat date radical diferite:
„In 2014 am inregistrat peste 4.900 de dosare penale si azi dimineata aveam in lucru peste 5.100 de dosare penale care sunt repartizate unui numar de 86 de procurori.
Avem in jur de 110 procurori in DNA, dar 25 dintre ei participa in sedintele de judecata. Deci vedeti o incarcatura foarte mare de dosare repartizate unui numar mic de procurori”.

Dacă numărul de procurori ai DNA e același, 86, în ambele discursuri, numărul dosarelor care s-ar fi aflat în ancheta instituției anul trecut, potrivit Laurei Kovesi, diferă dramatic: de la 9.100 la 4.900(!!!). Precizăm că datele respective se regăsesc în această formă în toate relatările presei, asta pentru a elimina posibilitatea invocării vreunei greșeli de tipar în cazul unei singure surse.

Care e adevărul și cum sunt posibile asemenea contradicții la nivelul conducerii unei instituții de prim rang din România, iată o întrebare la care, credem noi, cineva ar trebui să ofere un răspuns. (Bogdan Tiberiu Iacob)

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998