CURS VALUTAR
1 EUR = 4.9691 RON DOWN | 1 USD = 4.5463 RON DOWN | 1 GBP = 5.8319 RON DOWN

In plina revolta pesedista anti-justitie, Geoana saluta lupta contra baronilor

0 comentarii / 1722 vizualizări / 11 aprilie 2014

În timp ce PSD se face ghem tot mai tare în fața ofensivei procurorilor, cu Victor Ponta în frunte, o fisură notabilă e produsă de fostul lider, Mircea Geoană, care salută lupta anti-corupție și cere chiar intensificarea ei, pentru ca resursele publice să nu mai intre, bunăoară, pe mîna unor grupuri restrînse, aluzie clară la baroni.

„România este o țară de graniță a UE și NATO, iar consolidarea statului de drept este vitală pentru securitatea națională a României și pentru securitatea Uniunii Europene. Corupția este o vulnerabilitate care afectează nu doar securitatea națională, ci bunăstarea întregii societăți prin întreținerea sărăciei, a dependenței, a unor servicii publice precare pentru ca resursele publice sunt risipite și tranzacționate politic în folosul personal al unui grup restrâns.”, a subliniat Geoană, conform Agerpres, în cadrul conferinței World Governance Forum 2014, organizată anual la Praga de Brookings Institute.

„Pe lângă efortul autorităților, societatea civilă și mediul de afaceri trebuie să fie parte a acestui efort. România este ultima țară din regiune care nu a semnat Convenția OECD privind anti-corupția. Acest lucru trebuie corectat neîntârziat. Modificarea legii finanțării partidelor este esențială pentru a sparge o adevărată cultură a corupției existente în jurul utilizării banului public”, a mai spus senatorul.

FoloseSte contul de Facebook pentru a comenta

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STRTIME=1662721998